Echtpaar K. van Zalk en H. van Zalk-van de Rozenberg 60 jaar getrouwd

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op dinsdagmiddag 1 mei een felicitatiebezoek.

Levensloop van 60-jarig bruidspaar Henny (van de Rozenberg) en Klaas van Zalk, 1 mei 2018

In 1968 kwamen zij met hun 4 kinderen vanuit de pioniersgemeente Dronten terug naar het oude land. In Harderwijk kreeg Klaas van Zalk een baan als muziekdocent aan de Streekmuziekschool NW Veluwe en bij de opleiding voor kraam- en bejaardenverzorgster aan huishoudschool De Weiburg.

Henny vond haar weg in onze stad door zich aan te sluiten bij het vrijwilligerswerk en als diaken vanuit de Hervormd Protestantse gemeente aan de Stationslaan. Later waren beide lange tijd betrokken bij het werk van de Wereldwinkel en als taalmaatjes van Marokkaanse vrouwen.

De overgang van het nieuwe naar het oude land was er één die niet helemaal vanzelf ging, maar door zich actief in te zetten in het vrijwilligerswerk, muziek en politiek zijn ze volledig opgenomen in het Harderwiekse. Velen kennen hen bij naam of van gezicht en menig volwassene herinnert zich de blokfluitles van meneer van Zalk.

Nog steeds speelt muziek een belangrijke rol in hun leven: elk eerste weekend van de maand staat in het teken van Bach. Zij togen dan met nog enkele plaatsgenoten naar Utrecht en oefenen dan een cantate van Bach die zij zondagavond in de Geertekerk in Utrecht met het gehele koor en orkest ten gehore brengen.

Betrokkenheid voelen zij ook nog steeds bij de politiek zowel lokaal als nationaal. Demonstreren doen zij niet meer maar meedenken en praten over het omgaan met mens en milieu daarvoor staan zij nog steeds open. Elke dag lezen zij de kranten en volgen het nieuws op de tv. Oud voelen zij zich niet, al voelen zij wel dat de lichamelijke conditie anders wordt naarmate de leeftijd vordert.

Terwijl Klaas zijn ronde door de Harderwijkse bossen en de polder geniet, maakt Henny haar zelf aangelegde tuin, gedecoreerd met stenen uit tal van landen waar ze doorheen gereisd hebben, nog weer een beetje mooier.

Bruidspaar van Zalk van de Rozenboom 60 jaar getrouwd Harderwijk

Bruidspaar van Zalk 60 jaar getrouwd met achterkleinkinderen
Bruidspaar van Zalk, burgemeester Harm-Jan van Schaik en achterkleinkinderen