Echtpaar Jaap Kok en Hennie Kok-Snel vieren hun 60-jarig huwelijk (video)

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op maandag 27 maart een felicitatiebezoek.

Levensloop 60-jarig bruidspaar Kok & Snel

Jaap Kok is geboren op 26 november 1934 en Hennie Snel op 2 september 1938. Beiden in Harderwijk.
 

Jaap is na 4  jaar ambachtsschool gaan werken in een garage. Na zijn verplichte militaire dienst van 21 maanden is hij bij een transportbedrijf gaan werken. Na een korte periode bij de VSE als onderhoudsmonteur gewerkt te hebben is hij bij de BIMO-bouw gaan werken, ook als onderhoudsmonteur van de machines en het wagenpark. Nadat zijn vader in 1963 bij een dodelijk ongeluk om het leven is gekomen heeft hij een paar jaar in de palingrokerij gewerkt om daarna weer terug te keren bij de BIMO. Na 40 dienstjaren kon hij stoppen met werken. 

Hennie is vanaf de schoolbanken als jong meisje van 14 gaan werken op een naaiatelier, daarna in een bloemenwinkeltje. Dat was voor korte duur want de zaken gingen slecht. Ze ging daarna werken in een kledingwinkel eerst in Harderwijk en daarna in Hierden. Na de geboorte van hun eerste kind is Hennie thuis bij de kinderen gebleven.

Samen hebben zij 3 kinderen gekregen, 8 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. 

Hennie is dol op lezen, handwerken en spelletjes doen. De grootste hobby van Jaap was zingen. Hij is afgelopen januari gehuldigd bij het Harderwijks mannenkoor omdat hij daar 60 jaar trouw lid is geweest. Momenteel helpt hij mee in het huishouden, rommelt graag in de tuin en leest ook graag. 

Het echtpaar heeft, op 4 jaar na, altijd in Harderwijk gewoond.  Zij hebben even bij hun vader en moeder in gewoond, daar is hun zoon geboren. Daarna hebben ze gewoond in de Weiburg, er is een dochter geboren. Na een paar jaar hun eerste huis gekocht in de Ruyterlaan, daar is noch een dochter geboren. (overleden).

Van 1964 tot ongveer 1969 hebben ze in Ermelo gewoond. Jaap kon daar als geboren en getogen Harderwijker niet wennen. Terug gekomen in Harderwijk aan de Laan 40-45 zijn ze nooit meer gaan verhuizen.