Echtpaar J.W. Kersten en J.E.M. Kersten-Straatman vieren hun 65-jarig huwelijksjubileum

Het echtpaar was 24 september 65 jaar getrouwd, burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op maandag 2 oktober een felicitatiebezoek.

Levensloop 65-jarig bruidspaaar J.W. Kersten en J.E.M. Kersten- Straatman

Het wettelijke huwelijk werd op 24 september 1952 gesloten en de kerkelijke zegening op 30 september 1952. De kerkelijke inzegening is voor hen dan ook de echte trouwdag.

Dhr. Kersten (Jan) is geboren in Huissen (bij Arnhem) en Mevrouw Kersten-Straatman (Noeti) in Indonesië (Java). Ze hebben elkaar leren kennen in Arnhem op dansles.
 
In 1973 is het gezin van Arnhem, waar alle 5 kinderen zijn geboren, verhuist naar Harderwijk waar ze gewoond hebben op het Sonnevanckterrein. Na de pensionering van meneer zijn ze verhuisd naar de wijk Frankrijk.
 
Dhr. Kersten is altijd een harde werker geweest, erg bekwaam in het maken van meubels (meeste meubels in huis zijn door hem gemaakt). Hij heeft in zijn werkzame leven bij een architectenbureau bouwprojecten begeleid (als hoofdopzichter). Later werd hij chef technische dienst van verpleeghuis Sonnevanck en het voormalige Boerhave ziekenhuis. Zijn hobby’s waren voor het grootste gedeelte van zijn leven het hebben van vogels in een volière in de tuin, beeldhouwen, houtsnijden, schilderen en fotografie.
 
Mevrouw Kersten heeft tot haar huwelijk als laborante gewerkt bij de AKU. Ze is altijd zeer zorgzaam voor het gezin geweest. Met als kwaliteiten: zelf de meeste kleding naaien, breien, borduren, schilderen. Maar vooral heerlijke Indonesische rijsttafel bereiden.
 
Samen hebben ze veel gereisd en veel van de wereld gezien met het vliegtuig of al kamperend met de caravan door Europa. Landen als Sri Lanka, Verenigde Staten, Canada, Indonesië en ook Scandinavië hebben zij bezocht.
 
Kenmerkend voor hen beiden; een prachtig en liefdevol huwelijk met veel humor en plezier genietend van hun 5 kinderen, 12 kleinkinderen en bijna 19 achterkleinkinderen.

Mevrouw haar uitspraak is nog steeds: ik ben multimiljonair zonder geld op zak, d.w.z. haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen zijn het belangrijkst voor haar. Meneer kleurt en schildert nog graag en mevrouw puzzelt en kijkt graag natuurfilms en detectives

Bruidspaar Kersten 65 jaar getrouwd Harderwijk