Echtpaar H. van Dam en G. van Dam-van Buuren vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op dinsdag 20 september om 15.00 uur een felicitatiebezoek. 

Levensloop van 60-jarig bruidspaar Van Dam & Van Buuren, 20 september 2016   

Henk van Dam is geboren 30-08-1930 op de Doelenstraat in Harderwijk en Gerrie van Buuren is geboren 27-08-1937 op de Oude Telgterweg in Ermelo.
 
Ze hebben elkaar leren kennen op de kermis op 06 augustus 1955.  Na amper een jaar verkering zijn ze  op 20-september 1956 getrouwd en zijn in Ermelo gaan wonen.

Vijf kinderen snel achter elkaar gekregen, waardoor het niet altijd even makkelijk was. Maar met een positieve instelling, hard werken, een creatieve en improviserende instelling toch gezorgd dat het altijd vrolijk en gezellig was en iedereen terug kijkt op een leuke tijd. Om die reden is het voor de 7 kleinkinderen ook een feest om even bij opa en oma langs te gaan.  

Maar zoals je verwacht van een echte Harderwieker was het na 10 jaar in Ermelo gewoond te hebben hoog tijd om weer naar huis te willen en zodra in 1966 de kans zich voordeed in de vorm van een nieuw opgeleverde woning in Stadsdennen was het een feest om te verhuizen.   

Ma van dam die door haar Christelijk Gereformeerde overtuiging altijd voor iedereen klaar staat en nog steeds op haar 79e veel op pad is voor diverse goede doelen zoals o.a. helpende handjes en Sonnevanck.  

Pa van Dam die dag in dag uit op pad is om voor zijn plezier een boodschapje te doen is inmiddels al fietsend op z'n 86e een begrip in Harderwijk.  Genietend op hun oude dag van de eenvoudige dingen en van plan om 100 te worden.