Echtpaar E. Stitselaar & A. Stitselaar-de Mik 60-jarig getrouwd

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar vandaag om 11.00 uur een felicitatiebezoek.

Levensloop Evert Stitselaar en Annie Stitselaar-de Mik - 60 jaar getrouwd

Evert is geboren en opgegroeid in Nijkerkerveen en Annie is geboren in Ermelo, maar heeft haar jeugd vanaf haar 7e levensjaar doorgebracht in Harderwijk. Als jonge twintiger is Evert werkzaam bij een boer achter het kasteel Oldenaller in Putten. Op een dag vraagt een collega hem, of hij mee gaat op bezoek bij een kennis. Dit adres aan de Rietburgseweg in Putten is tevens het adres van Annie haar vriendin.

Op Moederdag vindt de eerste ontmoeting plaats tussen Evert en Annie. Annie gaat die dag naar buiten om pinksterbloemen te plukken en dat vind Evert een goed excuus om mee naar buiten te gaan. De vonk sloeg over.

De liefde was zo intens, dat ze besloten om op 9 september 1955 in het huwelijk te treden. Het gezin woont de eerste 1,5 jaar in, op een bovenkamer bij Annie haar ouders aan de Kempenstraat. Daarna krijgen ze de mogelijkheid om een woning te betrekken aan de Ir Lelystraat, waarna ze een paar jaar later kunnen verhuizen naar hun nieuwe huis in de W.van Damstraat, wat tot op de dag vandaag nog steeds het woonadres is.

Het echtpaar wordt in de loop van de jaren verblijd met 5 zonen, die hun uiteindelijk ook 5 kleinkinderen schenken. Voordat de kinderen waren geboren, was Annie werkzaam als huishoudelijk hulp. Eerst bij dr. Zijlstra op Sonnevanck en daarna bij het advocatenkantoor Van Meer. Toen de kinderen werden geboren, was de zorg voor haar gezin haar lust en haar leven. Vol overgave werd er voor het drukke gezin gezorgd.

Evert begon te werken als opperman bij Juffer in de Hoogstraat. Daarna werd er gewerkt in de havens van Amsterdam. Hier werden de schepen volop gelost en geladen. Volle autobussen gingen vanuit Harderwijk naar Amsterdam om de medewerkers naar hun werk te brengen.
Na dit enige tijd te hebben gedaan, ging Evert werken bij de Zuiderzeewerken. Iedere dag met de fiets 20 km op en neer de polder in, naar wat nu Lelystad is geworden. De zeer vochtige werkomgeving, gaf uiteindelijk gezondheidsklachten en dat was de reden om van baan te
veranderen.

Salomons werd de nieuwe werkgever. Hier ging Evert als magazijnbediende aan de slag. Vanwege de verdiensten, werd Bouwbedrijf De Groot later de nieuwe werkgever. Deze deed veel onderhoud bij het woonwagencentrum. Hier werd Evert de vaste klusjesman. Nadat het woonwagencentrum werd opgeheven, kwam Evert te werken bij de plantsoenendienst van de Gemeente Harderwijk. Dit heeft hij vele jaren met heel veel plezier en toewijding gedaan, waarna hij op 59 jarige leeftijd met de VUT ging.

Vele jaren hebben Evert en Annie mogen genieten van de vrije tijd die ze samen kregen. Altijd in blakende en goede gezondheid, echter de laatste paar jaar leeft het echtpaar helaas apart van elkaar vanwege afnemende gezondheid van Annie. Evert is tot op heden op zijn 82e jaar nog zeer lichamelijk en geestelijk actief. Er wordt zeer veel gefietst, iedere avond een wandeling door de buurt. Tot 2 jaar geleden nog zeer actief in zijn moestuin, waar menigeen van mee mocht genieten. Vele boontjes, bietjes, boerenkool, bloemen en pompoenen vonden hun weg naar vele liefhebbers. Tuinieren is nog steeds een grote passie. Daarnaast is het klaverjassen en kraken een favoriete bezigheid van Evert waar menig uurtje mee wordt gevuld.

Echtpaar Stitselaar 60 jaar getrouwd Harderwijk