Echtpaar den Besten - Van Marle viert 65-jarig huwelijksjubileum

Het echtpaar den Besten viert 2 mei 2022 dat zij 65 jaar getrouwd zijn. Locoburgemeester Companjen bracht het echtpaar op maandag 2 mei een felicitatiebezoek.

Levensloop echtpaar den Besten - Marle - 65 jaar getrouwd

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen in Kampen waar mevrouw den Besten woonde en de heer den Besten in dienst gelegerd was. Op 2 mei 1957 zijn ze getrouwd.

Mevrouw den Besten werkte in die tijd in bejaardentehuis Bethel in Harderwijk. Na hun trouwen zijn ze in Harderwijk gaan wonen in een knus huisje aan de Kerkstraat, later zijn ze naar een groter huis verhuisd omdat het gezin groter werd.

Samen hebben ze 6 kinderen gekregen, Lia, Andries, Lucy, Truus, Petra en Marius. Inmiddels is de familie gegroeid met 18 kleinkinderen en 23 achterkleinkinderen. Heel verdrietig was dat een paar jaar geleden afscheid genomen moest worden van een schoonzoon en kleindochter.

De heer den Besten is erg handig en heeft daar zijn beroep van gemaakt, fietsenmaker, electricien en daarna huismeester van de gemeente Harderwijk en later is hij gaan werken bij de woningstichting CWS. Daarnaast stond hij altijd voor iedereen klaar. Hij veel mensen geholpen met allerlei technische klusjes zoals schilderen, behangen, het repareren van wasmachines enz.

Mevrouw den Besten heeft zich altijd ingezet voor haar gezin en het huishouden, een hele klus met zo'n groot gezin van 6 kinderen.

Samen zijn ze nauw betrokken geweeest bij de Grote Kerk, waar ze lid waren van de vrouwenvereniging en mannenvereniging. Samen bezochten ze graag elke zondag de kerkdiensten. Daarnaast was de heer den Besten geruime tijd diaken en hielp hij met het technisch onderhoud van de pastorieën.

Ook werden er vaak ritjes naar Kampen gemaakt om familie die daar woonde te gaan bezoeken.

Een jaar geleden zijn ze verhuisd naar Weideheem omdat er steeds meer zorg nodig was. In de hal van Weideheem hangt nog een bordje van het bejaardentehuis Bethel en naast de familie woont nog een oud-collega van Bethel, een herinnering aan de eerste jaren in Harderwijk.

Bruidspaar den Besten 65 jaar getrouwd