Duitse Probusclub op bezoek in Harderwijk

Op uitnodiging van de Probusclub Harderwijk heeft op vrijdag 24 september een tegenbezoek plaatsgevonden van de bevriende DuitseProbusclub Wesel-Dinslaken aan Harderwijk. Het Duitse gezelschap, bestaande uit 34 personen, is die middag zeer gastvrij ontvangen in het Huis van de Stad door burgemeester Harm Jan van Schaik, wethouder Bert van Bijsteren alsmede de Harderwijker Probuspresident Lino Bijnen.

Helaas kon de burgemeester van Wesel, mevrouw Ulrike Westkamp, die dag niet aanwezig zijnAls prominent SPD lid was zij die dag druk met de voorbereiding van de Duitse Bondsdagverkiezingen. Wel heeft zij via een video boodschap het aanwezige gezelschap in de raadszaal persoonlijk toegesproken.
 
In de raadszaal heeft een indrukwekkende presentatie plaatsgevonden met beelden over Harderwijk van toen en nu! Met name het historische Hanzeverleden, dat beide steden met elkaar verbindt, speelde daarbij en speciale rol. Tot slot van de bijeenkomst werd door de Duitse Probuspresident, dr. Manfred Erbe, een ruimhartig dankwoord uitgesproken voor de ontvangst.
 
Na afloop van de ontvangst op het Stadhuis heeft het gezelschap een historische stadswandeling gemaakt door het centrum van Harderwijk. Bijzonder onderdeel van deze stadsexcursie was een kortdurend orgelconcert (Harderwijks Kwartiertje) in de Grote Kerk verzorgd door kerkorganist én Probuslid Henk Eijsenga. 
 
De dag is afgesloten samen met de Harderwijker Probusgenoten en hun partners in kasteel De Essenburgh in Hierden. De gasten werden daar op het buitenterras welkom geheten door Probussecretaris Brand Jan van de Kamp, die met een humoristische korte begroeting in het Duits de gasten verwelkomde en in het kort nog het één en ander memoreerde over zijn:  “Hierderwijk”.
 
Na een smaakvol aperitief vond een diner plaats in het kasteel ter afsluiting van een zeer geslaagde ontmoeting tussen de beide Probusclubs.
 
Bij het afscheids- en dankwoord, voorafgaande aan het vertrek van de Duiste gasten, overhandigde de Duitse Probuspresident als dank een bijzonder icoon van Wesel namelijk een beeld van een Ezel.
 
De Wesel - Ezel is met dankbaarheid in ontvangst genomen en blijft een waardevolle herinnering aan de relatie tussen beide clubs.

Duitse Probusclub op bezoek in Harderwijk