Duidelijkheid over visroken in Harderwijk

Het college van B&W heeft besloten beleidsregels op te stellen met betrekking tot het roken van vis in de binnenstad en recreatiehavens in Harderwijk.

Op 12 evenementendagen wordt het visroken toegestaan. Daarmee wordt recht gedaan aan het visserijverleden van Harderwijk.

Het college heeft duidelijkheid willen scheppen over het roken van vis. Harderwijk kent een lange traditie van visroken in het algemeen en palingroken in het bijzonder. Het roken van vis kan geurhinder met zich mee brengen.

Duidelijkheid over visroken

In de Harderwijker samenleving is de roep om duidelijkheid over de toepassing van regels groot waarbij er wel voldoende ruimte moet blijven voor visroken. Daarmee wil het college wel het visserijverleden van Harderwijk in ere houden. Door de frequentie te beperken en voorwaarden te stellen aan tijdstip en locatie (binnenstad en recreatiehavens) wordt de kans op rookoverlast voor bewoners beperkt. Het wordt niet volledig uitgebannen, maar op deze manier is het overzichtelijk en beperkt. Door duidelijke en strikte voorwaarden te stellen, kan het visroken goed gehandhaafd worden.

Inspraak

Het college mag beleidsregels opstellen. In deze beleidsregel heeft het college voorwaarden gesteld voor het roken van vis. Bij het vaststellen van een beleidsregel is inspraak een verplicht onderdeel. De beleidsregels over het roken van vis zullen vanaf volgende week ter inzage liggen.

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info