Dubbelconcert Gelders Fanfare Orkest en Kunst Na Arbeid

Op 16 februari 2019 geven het Gelders Fanfare Orkest (GFO) en Muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) uit Hierden een gezamenlijk concert in Theater Harderwijk. De aanvangstijd is 20.00 uur. De  voorverkoop vindt plaats via www.theaterharderwijk.nl. Uiteraard zijn er ook kaarten aan de kassa van het theater verkrijgbaar.

Het GFO bestaat uit zo’n 60 gevorderde amateurmuzikanten, conservatoriumstudenten en beroepsmusici die een passie hebben voor het fanfareorkest en de fanfaremuziek.

Onder de inspirerende leiding van Erik van de Kolk komt het orkest uit in de concertdivisie. In de bijna 30 jaar van haar bestaan initieerde het GFO diverse premières van nieuwe composities. Ook composities van jonge, aankomende componisten worden graag geprogrammeerd.

Het GFO wil haar muzikanten de gelegenheid geven op een zo  hoog mogelijk niveau de fanfaremuziek promoten. Gedurende het jaar worden ongeveer 6 concerten gegeven zowel in de provincie Gelderland als daarbuiten. Maar ook buiten Nederland heeft het GFO al regelmatig van zich laten horen. Onder meer in België en Spanje zijn in het verleden concerten gegeven. Het GFO behoort tot de absolute top van Nederland.

KNA telt ongeveer 50 muzikanten en staat onder de enthousiaste leiding van dirigent Arno Groeneveld. Het orkest investeert structureel in het opleiden van nieuwe en vooral jonge muzikanten. Het orkest kent een rijke historie met vele succesvolle deelnames aan het Wereld Muziekconcours in Kerkrade en buitenlandse optredens zoals in Tsjechië. Daarnaast verzorgt zij frequent muzikale evenementen zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen. Het repertoire is zeer divers, van lichte muziek tot klassieke concertwerken en van film- en musicalmuziek. Muzikanten van jong tot oud voelen zich hiertoe aangetrokken.

Wij nodigen u hierbij van harte uit. Laat u meenemen en inspireren tijdens dit mooie concert.
Graag tot ziens!