Drukke toeristisch seizoen Harderwijk geopend met 35e editie van Aaltjesdagen

Wie afgelopen dagen met het prachtige weer de binnenstad van Culinaire Hanzestad Harderwijk heeft bezocht kan het niet ontgaan zijn; het stond bol van festiviteiten. 

Op ruim 15 locaties waren van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat activiteiten voor jong én oud, voor ieder wat wils. Van botters, shanty en gratis paling voor Aalt en Aaltje tot attracties, Son Mieux, Tiroler Aaltjes Fest en een prachtig salsa feest.

Bekijk hier de foto's

De aaltjesdagen 2017 zijn bijzonder goed verlopen. "Het aantal bezoekers was deze editie beter dan ooit, door meer spreiding te creëren in locaties konden bezoekers nog prima rondlopen”, aldus voorzitter Henk Vermeer.
 
Aaltjesdagen is een jaarlijks, meerdaags festival in Harderwijk, dat sinds 1983 ieder tweede weekend van juni plaatsvindt. Sinds enkele jaren haken de Visserijdagen hierop aan. Het festival geeft een mooi beeld van wat Harderwijk te bieden heeft op het gebied van toerisme, cultuur, historie en ontspanning, het is van grote waarde voor de stad en trekt jaarlijks ruim 50.000 bezoekers.

Aaltjesdag Harderwijk 2017 bij de haven