Dries van den Berg gekozen tot Harderwijker van het Jaar 2018

Vrijdagavond 7 december 2018 vond de verkiezing van de Harderwijker van het Jaar 2018 plaats. Dit evenement werd voor de 15de keer gehouden en leverde ook deze keer weer erg goede genomineerden.

De 3 genomineerden Johan Peppelman, Marijn Fidder en Dries van den Berg hadden hun familie en vrienden meegenomen om hen aan te moedigen. Vol spanning werd afgewacht op het verlossende woord van Marcel Geerlings "Wie wordt de Harderwijker van het Jaar 2018"

De winnaar van dit jaar is Dries van den Berg. Hij is uitgeroepen tot Harderwijker van het jaar 2018. De Vischpoortschaal werd uitgereikt door Steven van Geelen (Harderwijker van het jaar 2017). 

Onlangs het nieuwe pand geopend, een Koninklijke Onderscheiding en nu ook nog Harderwijker van het jaar 2018! Een mooi jaar voor Dries.

Dries van den Berg (62) is een ware ambassadeur voor de stad Harderwijk en voor paling. Uiteraard is hij actief voor zijn eigen bedrijf maar ook al vele jaren voor vele initiatieven in onze stad zoals onder meer de Aaltjesdagen, de Visserijdagen, Botterstichting, Vischafslag, de visrookwedstrijden en de Haringparty.

Voor het brede publiek is hij bekend als "speaker" op veilingen en bij het admiraalzeilen en daarmee een bekend Harderwijker. Daarnaast is Dries van den Berg nauw betrokken bij de Stichting Duurzame Palingsector Nederland en de instandhouding van de palingcultuur in Nederland. Toen paling dreigde uit te sterven heeft Dries zich ingespannen voor herstel van de palingstand. Hij kan ook als geen ander de passie voor deze vissoort overdragen naar zijn publiek cq klanten. Dan komt niet alleen de enthousiaste verhalenverteller maar ook de onderwijzer in hem naar boven. 

Als beginnend marktkoopman won Dries ooit het nationaal kampioenschap standwerken, waardoor hij een geliefde gast werd op vele jaarmarkten en kermissen en dat talent gebruikt hij nog iedere dag als "verhalenverteller". Dit jaar is zijn viswinkel en -rokerij verhuisd en gaat het bedrijf een nieuwe levensfase in onder leiding van zijn zoon Peter. Dries sluit hiermee een periode af. Naast een bijdrage aan het behoud van een voor Harderwijk belangrijke bedrijfstak is er op de nieuwe locatie ook een nieuwe trekpleister voor de stad Harderwijk gerealiseerd, nl het Palingmuseum. Het museum vertelt de historie van de Nederlandse palingvisserij.

Dries heeft met dit alles op maatschappelijk en economisch terrein op een buitengewone wijze bijgedragen aan verhoging van het algemeen welzijn in de gemeente Harderwijk.

Dries van den Berg Harderwijker van het Jaar 2018

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma 9.00 - 18.30 uur
Di 9.00 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info