DOVO in fel duel te sterk voor tiental VVOG (video)

Sportpark Panhuis in Veenendaal was zaterdag het strijdtoneel tussen DOVO en VVOG.

Na een paar mindere wedstrijden waren de Groen Witten gebrand om een goed resultaat uit het vuur te slepen tegen de club uit Veenendaal. Daarnaast zinde de Roden ook op revanche na de verloren promotiewedstrijd in 2016.

DOVO vloog, op een zonovergoten sportpark, uit de startblokken. De snelle Joshua Patrick ging in de eerste minuut direct op Koornberg af maar vuurde de bal op de kruising. VVOG had het lastig met de beweeglijkheid en passie die DOVO in de wedstrijd stopte. De Veenendalers waren steeds de aanvallende ploeg maar stuitte op de Harderwijkse verdediging of op de in-top-vorm verkerende Frans Koornberg.

VVOG kreeg in het tweede deel van de eerste helft meer ruimte om naar voren te voetballen.

Onder aanvoering van Labari en Biya kwamen de Harderwijkers er een aantal keer gevaarlijk uit. In de 33ste minuut kregen de Groen Witten ook een uitstekende kans maar Biya kon de bal niet langs de DOVO-doelman plaatsen.

DOVO richtte zich na de kans van Biya weer op. Frans Koornberg voorkwam met een geweldige reflex een 100% kans. VVOG had in de eindfase van de tweede helft het betere van het spel maar schoten van de Graaf en Doeve miste precisie. De Harderwijkers waren tevreden met de 0-0 in de rust want DOVO speelde bij vlagen uitstekend.

De tweede helft begon dramatisch voor de Groen Witten. In de 50ste minuut kreeg DOVO een penalty na een dubieuze overtreding van Hop binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter strafte VVOG dubbel want Hop kreeg ook rood. De penalty werd door DOVO echter op de paal geschoten en dus bleef VVOG nog in leven.

Direct daarna ontstond er ook een hectische situatie met de DOVO-doelman. Hij pakte de bal buiten de 16-meter met zijn handen vast. Tot ongenoegen en verbazing van de Groen Witten kreeg hij slechts geel.

DOVO bleef in de tweede helft opzoek gaan naar de goal. Na de rode kaart van Hop werd VVOG in fases weggespeeld. Frans Koornberg had het enorm druk en redde drie keer op een rij geweldig. In de 62ste minuut scoorde DOVO de verdiende openingstreffer. Joshua Patrick kopte de bal langs Koornberg en VVOG stond voor een onmogelijke opdracht.

Toch bleef VVOG knokken en creëerde de mannen van van Arum nog een aantal kansjes. Labari, Hol en Hogetoorn hadden het vizier echter niet op scherp staan. Omdat VVOG alles of niets ging spelen kwam er ook enorm veel ruimte voor DOVO. Drie keer gingen de Roden alleen op Koornberg af maar de keeper voorkwam met uitstekende reddingen dat VVOG met een groter verlies van het veld afstapten.