Dolfijntje geboren in Dolfinarium te Harderwijk

Op 26 mei 2017 om 20.58 uur is er een dolfijntje geboren in het Dolfinarium te Harderwijk. We zijn verheugd te kunnen melden dat moeder en jong het goed maken.

“Ondanks dat er op het Dolfinarium al vele malen een bevalling van een dolfijn heeft plaatsgevonden, blijft het een spannende en indrukwekkende gebeurtenis. Een pas geboren kalf is heel erg kwetsbaar.

De gehele zwangerschap en geboorte is dan ook goed in de gaten gehouden door verzorgers en dierenartsen”, aldus Jurriën Wouters van het Dolfinarium.

Babydolfijntje geboren Dolfinarium Harderwijk 26 mei 2017
 
Is het een jongen of een meisje?
Helaas kunnen we dat nog niet met zekerheid zeggen. Het kalfje is de eerste tijd dicht bij de moeder en ook de andere dolfijnen waken over het kalfje. Het is waarschijnlijk mogelijk om over een aantal dagen het geslacht bekend te maken.
 
Kan het publiek de jongste aanwinst bewonderen?

Het park is open dus het publiek kan zeker het jonge kalfje zien zwemmen. Het is echter wel zo dat het publiek wat meer op afstand gehouden zal worden dan gebruikelijk, dit om moeder en kalf de nodige rust te gunnen. 

En de naam is James

De naam van het op 26 mei geboren dolfijntje is bekend, de zoon van Roxy zal als James door het leven gaan. De naam is gekozen uit de vele inzendingen die zijn binnengekomen op de prijsvraag die het Dolfinarium had uitgeschreven.
 
“De geboorte van een dolfijntje blijft een spannende en indrukwekkende gebeurtenis. Gelukkig is alles goed gegaan, Roxy en James maken het zeer goed. We zijn onder de indruk van de vele felicitaties en enthousiaste reacties die we hebben gekregen op de geboorte van het jonge dolfijntje”, aldus Jurriën Wouters van het Dolfinarium.