Doe eens wild bij Slagerij Schiffmacher!

Met bijzondere aanbiedingen laat ambachtelijk slager Peter Schiffmacher u deze herfst graag kennismaken met (h)eerlijk vlees.
 

De aanbiedingen zijn geldig tot en met zaterdag 21 november 2020 (en: op is op!)

Vers stoofvlees van everzwijn per 100 gram voor € 1,60

Met dit verse vlees van wild zwijn proef je volop de herfstbossen!
 
Tip van slager Peter: ‘Dit stoofvlees is zó lekker dat er bijna geen kruiden bij hoeven: wrijf in met wat vers gemalen zwarte peper en zeezout, bak het kort bruin in verse olijf- of koolzaadolie, voeg op het laatst gesnipperde uien en rozemarijn toe, blus af met een mooi donker biertje, totdat het vlees bijna onder staat. Zet de gesloten pan op een vlamverdeler onder het laagste vuur en maak een boswandeling van anderhalf uur. Bij terugkomst is het vlees zó mals dat je het bijna kunt opzuigen…Serveren met iets kruimige aardappels of versgebakken brood.’

Kant-en-klare wildstoofschotel per 100 gram voor € 1,85

Geen tijd om zelf te maken? En toch genieten van een heerlijke stoofschotel. Probeer dan onze ambachtelijke wildstoofschotel van wild zwijn uit eigen keuken. Thuis alleen nog maar even opwarmen in de oven of magnetron. Smaakt heerlijk met rijst, maar pasta past ook prima!

Droge wild zwijn jalapeño-worst per stuk € 3,50

Een ambachtelijk werkende slager maakt in eigen keuken zijn worst. Klassieke worsten, maar ook deze moderne droge jalapeño-worst, gemaakt van vers wild zwijn en oven-gedroogd. Smaakt geweldig. Probeer maar!

3-sterren Flevolands Polderhoen per kilo € 10,50

Wie genieten wil van de smaakvolle, stevige kip, zoals kip vroeger smaakte, moet beslist het polderhoen proberen. Ze hebben op de kippenboerderij van de familie Kok in Lelystad een mooi leven, kunnen heerlijk buiten scharrelen in het gras of onder bomen en struiken. Ze krijgen 100 % plantaardig voer dat voor tenminste 70% uit biologische granen bestaat. Niks geen preventieve antibiotica. Het polderhoen groeit langzamer en leeft bijna tweemaal langer dan de waterige plofkuikens uit de supermarkt. De diervriendelijke fok is door de Dierenbescherming beloond met het drie sterren Beter Leven keurmerk.

Kemper Landhoen (ca. 1,5 à 2 kg) per kilo € 12,50

Het Kemper Landhoen (ook 3-sterren) krijgt bijna twee keer meer tijd dan de gemiddelde supermarktplofkip om te groeien in royale luchtige hokken met een grote vrije uitloop in de buitenlucht, zonder tevoren ingespoten te zijn met antibiotica of groeibevorderaars. Het voer is voor 95 % biologisch en bestaat voor 65 % uit granen. Proef zelf hoe heerlijk smaakrijk kippenvlees eigenlijk is!
 
Is een hele kip voor u misschien wat veel? Slager Peter helpt u graag met het snijden in oven- of panklare delen.

Slagerij Schiffmacher vind je in de Luttekepoortstraat 32 in Harderwijk, vlakbij de Houtwalgarage, waar altijd wel plek is. De eerste twee uur parkeer je daar gratis.