Docente Groevenbeek genomineerd voor 'Leraar van het jaar'

Vandaag is bekend geworden dat Lucelle Deneer, docent maatschappijleer op Christelijk College Groevenbeek in Ermelo, genomineerd is voor de titel ‘Leraar van het jaar 2018-2019’. Deneer is docent maatschappijleer op de afdeling vmbo van het Groevenbeek College. 

De bekendmaking van de prijswinnaar vindt plaats op zaterdag 26 januari tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht.

Uit de in totaal 800 aanmeldingen zijn er door de jury voor de categorie voortgezet onderwijs 8 docenten geselecteerd die mochten meedingen naar deze prestigieuze prijs. Uit deze groep zijn uiteindelijk 3 docenten genomineerd voor de award ‘Leraar van het jaar’, waaronder dus de Harderwijkse Lucelle Deneer.

Zij dankt deze nominatie aan haar enorme passie voor het onderwijs en de betrokkenheid bij de vmbo-leerlingen. 

Lucelle Deneer weet in haar lessen maatschappijleer toekomstgericht te werken waarbij zij in staat is de talenten van haar leerlingen aan de oppervlakte te brengen.

Een belangrijk project van haar is ‘Ook ik heb mijn vmbo-diploma’ waarbij zij de leerlingen op een interactieve manier kennis laat maken met personen die via het vmbo een succesvolle en boeiende baan hebben.
De leerlingen ontdekken zo welke toekomstmogelijkheden er zijn en krijgen daarmee meer geloof in eigen kunnen.

Ze hoopt zo de vooroordelen die soms aan het vmbo kleven te bestrijden.

Een ander belangrijk project is de examen-app die zij met financiële steun van het LOF (LerarenOntwikkelfonds) op poten heeft gezet. In samenwerking met leerlingen, collega's en ouders van verschillende scholen in Nederland, Aruba en de Caribische BES-eilanden heeft zij een app ontwikkeld waarmee de examenleerlingen op een eigentijdse manier kunnen oefenen voor het landelijk centraal eindexamen.
 
Deneer zou graag als ‘leraar van het jaar’ een ambassadeur van het vmbo willen zijn om de samenleving te overtuigen dat het vmbo een prachtige basis vormt voor het waarmaken van je ambities.