Dive Festival: Gloednieuw festival naar Harderwijk

Harderwijk maakt 12 en 13 juni kennis met een gloednieuw evenement: Dive Festival.

De organisaties van Aaltjesdagen Dance Festival (ADF) en Oh Deer! hebben dit jaar de handen ineen geslagen voor een nieuw concept. De Stille Wei is dan het domein van de bands, singersongwriters en DJ’s.

Dive Festival

Verspreid over vier podia spelen 12 en 13 juni bands, dj’s en live acts. Van technodj's tot singersongwriters en van rauwe punk tot harde drum ’n bass. Dive biedt veel ruimte aan lokale talenten, maar ook grotere namen als Bade, Afterpartees en San Holo maken hun opwachting.
Medeorganisator Rients van Ganswijk “We willen met dit festival de hoekjes van de muziek opzoeken. Daarom hebben we bewust kleinere podia en area’s gecreëerd. Ik hoop dat mensen rond gaan lopen en zo nieuwe muziek ontdekken. We hebben alleen acts geboekt die we zelf supervet vinden.”

Samenwerking

Voor Dive Festival hebben verschillende collectieven hun handen ineen geslagen. Naast ADF en Oh Deer! host bijvoorbeeld Flinke Dingen een alternatieve dance stage. Het festival is ook onderdeel van het Aaltjesdagenprogramma

Kunst en eten

Lokale kunstenaars vertonen hun werk op Dive Festival. Ook is er bijzonder eten te krijgen van een mobiele houtgestookte pizzasteenoven of een Franse chefkok die galettes en crêpes maakt. Ook Burgerzaken is van de partij.
dive festival harderwijk