Districtspringers Sparta scoren goed

De trampolinespringers van Sparta uit de regionale klassen zijn ook goed van start gegaan. 

Afgelopen zaterdag werd de tweede van drie plaatsingswedstrijden gesprongen in Putten.

Van de jongste instap-E-klasse tot de meer ervarene C-klasse werd goed gepresteerd en dat leverde voor sommige springers al een kwalificatie op voor het NK in juni.
 
In de Instap-E-klasse sprongen de 6- en 7-jarige Chemène Hazelof en Danique Middelwijk zich voor het eerst naar een podiumplaats (zilver). Bij de E-pupillen was er voor de tweede maal op rij goud voor Femke Elzinga met partner Annamay de Bruijne. Elzinga wist individueel ook al tweemaal in de prijzen te vallen. Debutant Merel van der Kamp liet zien ook al prima mee te kunnen komen met de ervaren concurrenten.
 
In de D-jeugdjongens-klasse sprong Laurens Bos zich wederom naar het goud, daarmee is deelname aan het NK al gegarandeerd. D-jeugdmeisjes: Caro Binnerts behaalde het brons, waar vorige keer al het brons naar synchroonpartner Jula Arends ging. Samen haalden de meisjes het zilver binnen. Lois Hagen staat er met één 4e plaats ook prima voor. Bij de D-Jeugdmeisjes II sprong Ranita Jansen zich naar het goud. Met het goud van de vorige keer is zij als hoogste gekwalificeerd voor het NK.
Sparta trampoline vereniging
 
Bij de C-Jeugdmeisjes was het goud voor Lieke Schuur. Ondanks de val bij de vorige wedstrijd was daar al zichtbaar dat ze grote kansen had om te kunnen winnen. In dezelfde klasse was er zilver voor Zara Dijkema. De plaatsen 4, 5 en 6 waren voor Jilde Hagen, Britt Stoel en Rhodé van den Brink, hetgeen al laat zien dat Sparta in die klasse sterk vertegenwoordigd is. Synchroon waren de medailles anders verdeeld: Britt  Stoel/ Zara Dijkema goud, Jilde Hagen/Rhode van den Brink zilver en brons voor  Lieke Schuur met KDO-partner LiekeHuisman.
De C-junioren van Sparta, die vorige week nog in de prijzen vielen (o.a. goud voor Megan Verhaar), grepen dit keer nipt naast het podium. Bij de C-heren sprong Jesper Jansen zich weer naar het goud, daarmee is ook hij gekwalificeerd. Bij de C-dames, vorige keer gewonnen door Nynke van de Veen, was er nu zilver voor Van der Veen en brons voor Sandra Schaftenaar. Synchroon wonnen de dames ook zilver.
Trampoline springen Sparta
 
Over 4 weken springen deze sporters hun laatste kwalificatie in Ruurlo. Dan zal bekend zijn welke springers zich definitief hebben geplaatst voor het NK in juni in Ahoy Rotterdam.