Districtskampioenschap Oost Trampolinespringen

Afgelopen zaterdag werd in Putten het Districtskampioenschap Trampolinespringen voor District Oost gehouden

Het was een spannende gecombineerde wedstrijd voor recreanten en wedstrijdspringers. Een unieke dag dus waarbij de recreatiespringers konden zien hoe spectaculair hoog het op een trampoline soms kan gaan. Sparta Ermelo was naar Putten getogen met ruim 50 springers.

Recreatie-klassen

In de drukke categorie Recreanten II van 2003-2005 sprong Lysanne Niessink zich naar een mooie vierde plaats. In de klasse 2006 en jonger sprong Sophie van Rijn zich verrassend naar het brons. Ze werd direct gevolgd door clubmaatje Larissa Doppenberg op plaats vier. In de klasse 2002 en ouder sprong Anneruth van Oostveen een pittig toernooi dat ze afsloot met een fraaie vierde positie in het eindklassement. Bij de jongens 2006 en jonger sprong Dominic Poelman zich onverwacht naar het felbegeerde goud. Clubmaatje Thijn Helming wist ook een uitstekende derde plaats te bemachtigen en dus de bronzen plak.

In de Recreanten I 2000-2002 sprong Marije Bosse zich naar het goud, het zilver ging naar Fiorie Michael en Nena de Jong bemachtigde het brons. In de damesklasse ging het goud naar Anita Visch, direct gevolgd door het zilver en brons voor clubgenoten Anan Wielink en Angela Versluis. Ook plaats vier ging naar Sparta, te weten Anoek Binnerts.

De recreanten sprongen in de middag nog hun jaarlijkse synchroonwedstrijd.  Bij de recreanten II sprongen Simone Hordijk en Anouk Gerritsen net naast het podium. Bij de Recreanten I ging het zilver naar Marije en Nena. De bronzen plak was voor Anan en Angela.

Wedstrijdspringers

Bij de E-Instappers sprong de 6-jarige Chemène Hazelof zich naar het podium met de derde plaats in het eindklassement. Annamay de Bruijne veroverde bij de E-pupillen het goud. Merel van der Kamp bemachtigde verrassend het zilver en het brons ging naar Femke Elzinga. Bij de D-pupillen ging het goud naar Caro Binnerts en sprong Fleur de Rook zich naar het brons. Ranita Jansen wist in de D-Jeugdklasse de zilveren plak te bemachtigen.

In de C-Jeugdklasse ging het goud op het nippertje naar Rhodé van den Brink, terwijl de bronzen medaille naar Zara Dijkema ging. Britt Stoel eindigde kort daarachter op plaats vier. Megan Verhaar sprong zich bij de C-Junioren naar plaats 2 met twee originele keuze-oefeningen. Jesper Jansen won het toernooi bij de C-seniorheren, terwijl bij de dames het goud naar Nynke van der Veen ging en het zilver naar Sandra Schaftenaar.

Bij de B-pupillen belandde Eline Westhuis op het hoogste schavot, het zilver ging naar springmaatje Valerie Bosschart. Gina van den Brink won niet verrassend het goud bij de B-junioren.

In de A-klasse werd het een Spartaanse aangelegenheid. De Jeugdklasse werd gewonnen door Tessa Boeve, het zilver ging naar Dani Mooibroek en de bronzen plak was voor Anke Boeve. Bij de Junioren ging het goud naar Annemijn Cornelissen, terwijl Tessa de la Parra zich met een nieuwe oefening naar het brons sprong. Bij de dames sprong Romee Pol een eenzaam toernooi.  Met drie prachtige oefeningen en de handen bijna tegen het plafond ging het goud naar haar.

Sparta Ermelo trampoline springen District kampioenschap Oost Sparta Ermelo trampoline springen Sparta Ermelo district kampioenschap Oost