Dieter en Erik van der Westen openen reeks Americana-concerten in Centrum de Zin

Centrum de Zin opent vrijdag 8 oktober de reeks muziek- en poëzieavonden op maandelijkse vrijdagavonden, waarin ‘Americana’ als muziekstijl centraal staat.

Dieter van der Westen opent de reeks en pakt met zijn broer Erik meteen flink uit. Dieter is een verrassend goeie Nederlandse singer-songwriter die zich ophoudt ergens in de buurt van J.J. Cale en Dire Straits in hun begindagen

Heerlijk ontspannen muziek die je een mooi plekje gunt op Radio 2. Onthaasting in plaats van gejakker. Mooie melodieën en tekstuele diepgang, die ruimte laat voor de interpretatie van de luisteraar.

Je verborgen talenten ontplooien, zoals Dieter van der Westen dat doet, dat zouden meer muzikanten moeten doen. Al van rond de eeuwwisseling kennen we hem van de band Kasba, waarmee hij Noord-Afrikaans getinte muziek maakt. Maar hij blijkt ook nog singer-songwriter te zijn voor eigen rekening. Samen met zijn broer Erik maakt hij prachtige americana!

Het concert begint vrijdagavond 8 oktober om 20.15 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangskaartjes aan de zaal kosten 7,50. Vooraf reserveren via een mail aan info@centrumdezin.nl (met naam en telefoonnummer) is verstandig: i.v.m. corona geldt een maximaal aantal personen dat  in de zaal mag.

Noteer ook alvast de eerstvolgende poëzieavond op vrijdag 5 november in uw agenda. Met optredens van internationaal bekende dichters en de uit Zeewolde afkomstige rapper Kev. Joep Pelt laat op 3 december zijn veelzijdige muziektalent horen en op 7 januari volgt een optreden van klarinet- en saxofoonspeler Maarten Mestrom uit Ermelo en gitarist Alexander Stakenburg; allebei leden van het Manoesj Gypsy Swing Quartet. En op 4 maart treedt Hillsome South op in Centrum de Zin. Met in het voorprogramma de Harderwijkse journalist en muzikant Marco van den Berg!