Dierenweide Harderwijk laat kinderboeken zwerven

Binnenkort start een zwerfkinderboekenhoek op de Dierenweide in Harderwijk.

Dat is een plek waar kinderen gratis boeken kunnen kiezen om mee naar huis te nemen. Om lekker te lezen. Als ze klaar zijn met het boek kunnen ze het houden of terugbrengen naar deze of een ander zwerfboekenhoek, zodat andere kinderen ook de kans krijgen dat boek te lezen.
 
Dit initiatief is gestart omdat veel kinderen thuis geen boeken hebben. En dat, terwijl lezen juist sterk bijdraagt aan een gezonde taalontwikkeling. Daarom wil de Dierenweide kinderen gratis de mogelijkheid aanbieden om toch te kunnen lezen.
Stichting Dierenweide Harderwijk
 
“Mensen hebben positief gereageerd op onze oproep om boeken voor dit doel te doneren,” zegt Bianca Petersen, voorzitter van de Dierenweide. “We hebben zelfs de bibliotheken van Ermelo en Putten bereid gevonden om mee te helpen. Ze vonden het een heel mooi initiatief en hebben ons drie dozen vol met leuke afgeschreven boeken gegeven. Dat heeft ons goed op weg geholpen.”
 
Elk kind mag één boek meenemen om thuis te lezen, maar er is ook een plekje in op de Dierenweide ingericht om te kunnen lezen. “om mensen te zien die aan het lezen zijn, dat straalt iets huiselijks uit. Tijdens de donkere maanden is zo’n knusse uitstraling in ons hoofdgebouw nooit weg,” legt Bianca uit. 
 
De Zwerfboekenhoek start op zaterdag 21 november. De boeken zijn geschikt voor kinderen tussen 6 en 14 jaar.
 
Mocht u de Dierenweide ook willen sponsoren met goede boeken voor deze zwerfboekenhoek? Op de Dierenweide liggen hiervoor speciale stickers klaar. Op Kinderzwerfboek.nl kun je vervolgens een zwerfcode aanvragen die je op de sticker schrijft. Doneer het boek aan een Kinderzwerfboekenhoek en volg de route het aan de hand van de code door Nederland!
 
St Dierenweide Harderwijk
Hoefbladmeen 1b     
3844 VL Harderwijk
www.dierenweideharderwijk.nl