Dierenambulance Ermelo-Harderwijk 25 jaar

Dit jaar bestaat Dierenambulance Ermelo-Harderwijk 25 jaar. Ze is in 1990 opgericht door de Ermelose dierenarts Carriere. 

Sinds deze zomer beschikt de Dierenambulance over twee gloednieuwe, identieke auto's die rijden in de gemeentes Ermelo, Harderwijk en sinds kort ook in Nunspeet.

Dankzij sponsoren, giften en zuinig met de financiën omgaan, rijden ambulances nummer 7 en 8 daar door de straten voor eerste hulp aan en vervoer van gewonde (verkeersslachtoffers) en zieke dieren naar dierenarts, dierenziekenhuis of opvangcentra.

Daarnaast verlenen de dierenambulance-vrijwilligers hulp bij acute noodsituaties waar dieren bij betrokken zijn, zoals aanrijdingen en branden of bij dieren die in onhandige situaties terecht zijn gekomen, zoals vogels in de schoorsteen en watervogels met haakjes in hun bek door achtergelaten vistuig.

Na meldingen op het nummer 06 - 55 79 78 50 haalt de dierenambulance gewonde, gevonden en overleden dieren op, registeert deze waar nodig en zorgt voor een juiste afhandeling. Gechipte dieren worden snel weer bij de eigenaar afgeleverd. De Dierenambulance geeft ook educatie en voorlichting aan kinderen, scholen en volwassenen. Ze geeft dan tips over hoe om te gaan met gewonde dieren en wanneer het alarmnummer te bellen, maar ook preventieve adviezen over dieren in zomer of winter.
 
Om haar kennis te delen beschikt de Dierenambulance over een eigen website www.dierenambulance-eh.nl en over een facebookpagina. Donateurs ontvangen vier keer per jaar het informatieboekje. En voor het 25-jarig bestaan heeft Dierenambulance Ermelo-Harderwijk zelfs een jubileummagazine uitgegeven boordevol praktische informatie en geeft ze sleutelhangers weg in de vorm van de nieuwe ambulances met daarop het alarmnummer van de centrale.
 
Noteer dus het alarmnummer 06 - 55 79 78 50 vandaag nog in uw mobiele telefoon!

Dierenambulance Harderwijk

Veel belangstelling voor de nieuwe ambulances tijdens de VIP-jubileumavond