Deze bakker gaat weer ouderwets langs de deuren.

Door: Lex Schuijl. Zes dagen in de week rijdt Margreet van De Ouderwetse Bakkerij met haar bakfiets door de haven om de vers gebakken broodjes aan toeristen in de haven en op de Stadscamping aan de man te brengen.

Het lijkt net als vroeger toen de bakker met zijn grote broodmand langs de deuren kwam. 

De vers gebakken broodjes zijn zeer gewild bij de toeristen. Het is een luxe dat men niet naar de drukke binnenstad hoeft te lopen, maar dat Margreet de verse broodjes naar hen toebrengt.

Margreet fietst haar vaste rondje via De Admiraal, langs de bomvolle haven met bootjes en vervolgens naar de Stadscamping.
Dat doet zij volgens de eigenaar Rien de Vries met heel veel plezier. ”We deden dit vroeger ook al, maar twee jaar geleden stopten we hiermee door de beslommeringen van de bouw- en graafwerkzaamheden rond het Waterfront. Maandag 30 juli, hebben we de draad weer opgepakt. Zij brengt op haar bakfiets harde bollen, puntjes, croissants, scones, mueslibolletjes, tarwebollen, Dolfijntjes, de bekende Zeebeer, botjes en natuurlijk ook wit en bruin brood rond.

De verkoop loopt heel verschillend, terwijl de ene keer alles verkocht is, blijft er de andere keer iets over. Overigens wanneer Margreet door haar voorraad heen is, belt zij ons om een nieuwe partij.”

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info