DeVeDo wint in Heerenveen van DOV/Dyna’75

DeVeDo boekte zaterdagavond 23 april in Heerenveen een overtuigende overwinning op DOV/Dyna’75.

In de uitwedstrijd wist de ploeg uit Ermelo gemakkelijk te winnen van de hekkensluiter. DeVeDo boekte hiermee de vierde overwinning op DOV/Dyna’75 dit seizoen.

In Sportstad Heerenveen begon DeVeDo aan een sterk eerste kwart. Nadat DeVeDo de sprongbal won wist het door een directe full court press de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Friezen lukte het niet om onder die press uit te komen waardoor DeVeDo in het eerste kwart meteen al zijn slag sloeg. In het tweede kwart gaat de strijd verder op.

Na enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechters leek het een wedstrijd te worden waarin scheidsrechters opnieuw beslissend zouden kunnen gaan worden. DeVeDo weet echter beter en laadt zich hierin niet meeslepen en pakt de wedstrijd weer op. Beide ploegen gaan rusten met een voorsprong van de Ermeloërs van 18 - 43.

Na rust komt DOV/Dyna’75 goed terug. In het derde kwart lukte het DOV/Dyna’75 om vrijer te spelen en onder de druk van DeVeDo uit te komen. De stand in dit kwart komt bijna gelijk op 10 - 12 voor DeVeDo, maar blijft het verschil nog groot (28 - 55). In het laatste kwart herpakt DeVeDo zich weer. Met opnieuw een sterke full court press heeft DOV/Dyna’75 opnieuw moeite om door de verdediging van DeVeDo te komen. DeVeDo lukt het echter wel om gemakkelijk tot scoren te komen en bouwt het score verloop verder uit.

DeVeDo wint uiteindelijk de wedstrijd verdient met 40 - 75 en boekt hiermee de zeventiende overwinning dit seizoen in de competitie.