DeVeDo wint eerste BeNe competitie wedstrijden in Amsterdam

Afgelopen zaterdag heeft DeVeDo de eerste twee BeNe (België en Nederland) gewonnen.

In Amsterdam werd het Belgische Limburg United On Wheels verslagen met 51 - 65. En het Nederlandse DOV/Dyna’75 met 85 - 29.

In de middag nam DeVeDo het op tegen het Belgische Limburg United On Wheels, wat voorheen ‘Herk On Wheels’ heette. Een niet geheel onbekende tegenstander voor DeVeDo. Vorig seizoen speelde zij ook al vaker tegen elkaar met succesvolle resultaten. De wedstrijd begon later dan gepland, maar DeVeDo begon scherp. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er een full court press ingezet en dat resulteerde in een voorsprong in het eerste kwart van 12-18.

Ook in het tweede kwart ging de full court press door waar het eindigde. Echter vielen er steeds meer gaten in de verdediging waardoor de Belgische opponent vrije kansen kregen om te scoren. Inmiddels is de score opgelopen naar 24 - 34 in het voordeel van DeVeDo. Na rust pakt DeVeDo de draad weer op en worden aanvallen zorgvuldig opgezet en uitgespeeld. En ook het laatste kwart weten de Ermeloërs te domineren in de wedstrijd en winnen uiteindelijk met 51 - 65.

De tweede wedstrijd begon om 19:30 uur. In die wedstrijd moest DeVeDo het doen zonder twee vaste centers. De tegenstander was dezelfde als een week geleden, echter was dat voor de competitie. Die wedstrijd werd uiteindelijk dik gewonnen in Leeuwarden.

Na enige tijd rust tussen beide wedstrijd begon de wedstrijd. DeVeDo nam ook in deze wedstrijd direct het initiatief en de leiding. Net zoals de vorige wedstrijd is er ook deze wedstrijd alleen maar full court press gespeeld. De tegenstander flink onder druk zetten, waardoor gaten in de verdediging ontstaan en vanuit daar het spel weer hervatten. DeVeDo ging rusten met een voorsprong van 40 - 6.

Voor rust werd de wedstrijd al op slot gezet. Na rust ontstonden er wat kleine gaatjes in de verdediging waar DOV/Dyna van kon profiteren. Maar al gauw werd dat hersteld en wist DeVeDo de wedstrijd goed uit te spelen. DeVeDo wint ook de tweede wedstrijd van de dag met 85 - 29.