DeVeDo verstevigd koppositie in landelijke Eredivisie

DeVeDo heeft zaterdag de koppositie in de landelijke Eredivisie verstevigd. De Ermelose ploeg won met 57 - 56 tegen de nummer twee Arrows’81 uit Rotterdam.

DeVeDo staat nu vier punten (twee wedstrijden) voor op de Rotterdamse opponent dat gevolgd wordt door het Amsterdamse Only Friends.

DeVeDo dat al sinds 31 oktober 2015 ongeslagen is, moest het opnemen tegen het Rotterdamse Arrows dat twee punten achter DeVeDo stond. Bij winst van Arrows pakten zij de nummer één positie, waardoor DeVeDo deze wedstrijd moest winnen om een gat te slaan in de ranglijst.

DeVeDo begon scherp aan de wedstrijd en wist meteen druk op de tegenstander te zetten. In het eerste kwart wist DeVeDo meteen een slag te slaan van 19 - 12. In het tweede kwart kreeg DeVeDo het door de press van de Rotterdammers moeilijk. Aan beide kanten vielen er gaten in de verdediging en kwam Arrows steeds een dichterbij.

Na rust lukte het de Rotterdammers zelfs om de leiding in de wedstrijd over te nemen en tot een gelijke stand te komen. Na het derde kwart is de stand 44 - 44 en is de vierde en dus laatste kwart van de wedstrijd beslissend. DeVeDo knokt zich terug in de wedstrijd en neemt de leiding. De stand gaat gelijk op, aan beide zijdes vallen er steeds meer gaten waardoor gemakkelijk raak wordt geschoten. Tot aan de laatste secondes wordt er om de overwinning geknokt.

Uiteindelijk lukt het DeVeDo om toch de winst binnen te slepen. DeVeDo wint de thuis wedstrijd van het Rotterdamse Arrows’81 met 57 - 56.