DeVeDo schrijft geschiedenis met winnen Nationale beker

DeVeDo heeft zaterdag avond in het Friendship Sports Centre voor het eerst in de clubhistorie de Nationale beker veroverd. De Ermeloërs waren in Amsterdam met 51 - 49 te sterk voor het Rotterdamse Arrows’81.

Beide ploegen zijn gewaagd aan elkaar, dit seizoen hebben ze elkaar al vier keer getroffen in de competitie waarvan drie van de vier wedstrijden werden bekroond met een wist voor DeVeDo. Vanaf het begin van de wedstrijd ging de strijd gelijk op. De eerste punten waren voor de Rotterdammers en vervolgens sloot DeVeDo aan. In het tweede kwart wist DeVeDo vrijer te spelen en een kleine voorsprong op te bouwen. Door de sterke verdediging kwamen er niet veel Rotterdammers direct onder de bucket en moesten zij veel van buiten de bucket hun schoten nemen. Met rust staat het voordeel voor DeVeDo op 23 - 26.

Ook na rust zijn beide ploegen gebrand om de titel binnen te slepen. Net zoals in het eerste kwart gaat de stand gelijk op, wel nog steeds in het voordeel van DeVeDo. Aan het einde van het derde kwart is de stand 37 - 40. Het laatste kwart van de wedstrijd, in het voordeel van DeVeDo, werd het spannendste moment van de wedstrijd. DeVeDo verdedigd en valt goed aan, maar Arrows’81 doet precies hetzelfde. De stand blijft gelijk op gaan, met nog luttele secondes te gaan wordt de bal herovert en fluiten de scheidsrechters af.
DeVeDo wint voor het eerst in de club geschiedenis de NNB beker en mag zich kampioen van Nederland noemen.