DeVeDo plaatst zich voor finale van landelijke beker

DeVeDo 1 heeft het gisteravond in Sportcentrum Calluna moeten opnemen tegen het tweede team van DeVeDo in halve finale van de landelijke beker. In Ermelo wist de ploeg onder leiding van Kees van de Bunte de wedstrijd in het laatste kwart doen kantelen.

DeVeDo 2 dat uitkomt in de landelijke A-divisie, lukte het in november om de Eredivisionist Antilope te verslaan in de beker en kwam hierdoor oog in oog te staan met DeVeDo 1. Het team is gevarieerd met oud eerste team spelers en jeugd spelers.

DeVeDo 1 begon niet goed aan de wedstrijd, veel open schoten werden gemist. Aan de andere kant vielen de ballen van DeVeDo 2 wel gemakkelijk en wisten direct een kleine voorsprong op te bouwen. Na het eerste kwart spelen was de stand gelijk: 16 - 16.

Ook in het tweede kwart ging de stand gelijk op. DeVeDo 2 bleef aanvallen en het lukte de ploeg om van de fouten van DeVeDo 1 in de verdediging te profiteren. DeVeDo 1 knokte zich terug en kwam net voor rust op een voorsprong van 29 - 32.

Na rust waren beide teams zoekende. Veel schoten werden gemist en ook in dit kwart liep de stand gelijk. In het laatste kwart wist DeVeDo 1 de wedstrijd te kantelen in eigen voordeel. Aanvallen werden goed opgezet en werden overtuigend afgemaakt. Door de full court press op DeVeDo 2 wisten zij in datzelfde kwart maar tot 8 punten te komen en DeVeDo 1 tot 25 punten.

DeVeDo 1 wint de wedstrijd in Ermelo uiteindelijk met 46 - 66 en plaatst zich voor de finale van de landelijke beker. De Ermelose ploeg neemt het in de finale op tegen het Rotterdamse Arrows’81. Wanneer en waar die wedstrijd gespeeld wordt is nog niet bekend.