DeVeDo plaatst zich voor finale landelijke Eredvisie

Woensdagavond heeft DeVeDo in Sportcentrum Calluna één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen gewonnen. In de halve finale van de landelijke Eredivisie waren de Ermeloërs te sterk voor het Utrechtse Antilope.

DeVeDo dat bijna de gehele competitie op de nummer 1 positie heeft gestaan en 17 van de 20 competitie wedstrijden heeft gewonnen, kan zich gaan klaarmaken voor de finale tegen het Amsterdamse Only Friends.

Beide ploegen begonnen niet sterk aan de wedstrijd, de eerste score werd pas na een aantal speelminuten gemaakt. DeVeDo nam daarna een kleine voorsprong op Antilope. Antilope komt daarna terug en neemt de leiding over in het eerste kwart. In het tweede kwart komt DeVeDo goed terug en kan aanvallen opzetten en afwerken. Beide ploegen gaan rusten met een stand van 23 - 17.

Ook in het derde kwart lukt het DeVeDo om de leiding te behouden. Door een stevige verdediging lukt het het Utrechtse Antilope moeizaam om binnen in de bucket te komen en wordt gedwongen om vanbuiten de bucket te sturen. Als er in het vierde kwart nog 4 minuten te spelen is, begint Antilope met fouten te maken op de spelers van DeVeDo. Doordat ze in ditzelfde kwart al met 5 teamfouten speelde werd er bij elke fout direct 2 vrije worpen genomen waardoor DeVeDo het gat groter kon maken.
landelijke finale roelstolbasketbal devedo ermelo
Uiteindelijk wint DeVeDo de wedstrijd van SC Antilope met 59 - 51 en plaatst zich voor de landelijke finale van de Eredivisie. Na de beker winst speelt DeVeDo aankomende zaterdag, 14 mei, in Sportcentrum Calluna de finale van de landelijke Eredivisie. De wedstrijd begint om 15:30 uur. Ben jij erbij?