DeVeDo laat kampioenschap Eredivisie ontglippen

DeVeDo heeft zaterdagmiddag het kampioenschap van de Eredivisie op de finale dag laten ontglippen.

De ploeg uit Ermelo mislukte het om de dubbel dit seizoen te pakken en de titel te prolongeren. In Sportcentrum Calluna werd er met 50 - 59 verloren van het Amsterdamse Only Friends.

Bijna het hele seizoen heeft DeVeDo de koppositie weten vast te houden en 17 van de 20 competitie wedstrijden werden gewonnen. De één met overtuiging en de ander op basis van wilskracht en teamprestaties. Woensdag werd de halve finale van SC Antilope nog gewonnen.

Aan het begin van de wedstrijd leek er nog niks aan de hand te zijn. Beide ploegen begonnen met aanvallen en pakte beide de eerste punten van de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Only Friends steeds beter in de wedstrijd. In het tweede kwart konden zij daarom een slag van maar liefst 17 punten slaan.

Na rust komt DeVeDo pas echt goed in de wedstrijd. Door een stevige press komen de Amsterdammers flink onder druk te staan. De achterstand van 17 punten wordt omgebogen naar 5 punten en DeVeDo speelt een fantastisch derde kwart. Ook het vierde kwart blijft DeVeDo druk zetten op de Amsterdammers. Maar Only Friends lukt het om daaruit te spelen en scores af te maken.

Uiteindelijk lukt het DeVeDo niet om de wedstrijd helemaal te kantelen in eigen voordeel. Only Friends wint de finale van de Eredivisie met 50 - 59.