DeVeDo Ermelo wint eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen

s.c. DeVeDo heeft zaterdag de eerste competitie wedstrijd in de Landelijke Eredivisie overtuigend gewonnen van D.O.V.. In Sportcentrum Calluna waren de Ermeloërs met 70-31 te sterk voor de ploeg uit Leeuwarden.

De Ermeloërs wonnen de sprongbal en opende de openingsscore in de 4e minuut van de wedstrijd.

Na enkele minuten spelen gaat de stand gelijk op, maar lukt het DeVeDo om de ploeg uit Leeuwarden onder druk te zetten waardoor DeVeDo de score verder kon openen. In het tweede kwart lukt het D.O.V. om beetje bij beetje terug in de wedstrijd te komen, en komen onder de press van DeVeDo uit.

DeVeDo gaat rusten met een voorsprong van: 36-12.

Na rust begint DeVeDo met een full-court press (de tegenstander vanaf eigen helft oppakken) waar D.O.V. het moeilijk mee heeft en waar ze fouten in hun aanvallen gingen maken. DeVeDo profiteert daar uitmuntend van en vergroot het verschil in scores. Ook in het laatste kwart van de wedstrijd blijft de ploeg onder leiding van Kees van de Bunte druk uitoefenen op de tegenstander. De ploeg uit Leeuwarden komt daar moeizaam onder uit en maakt opnieuw fouten waar DeVeDo goed van kan profiteren.

Jelmer van Brunschot die met Rookies2Rio naar Rio afreisde om de sfeer van de Paralympische Spelen te proeven en afkomstig van D.O.V., maakte zijn officiële debuut voor DeVeDo.