Derde plek voor jeugd Stedelijke Harmonie Harderwijk


Zaterdag 6 juni heeft het opleidingsorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk een uitstekend optreden verzorgd bij het IJsselfestival in Zwolle.

Het opleidingsorkest heeft onder andere werken als Music from the Hunger Games, Beauty and the Beast en Let it Go gespeelt. Het thema voor dit festival was filmmuziek. Voor het werk Frozen heeft het opleidingsorkest op deze zomerse dag zelfs hun winterspullen uit de kast gehaald. 

Het IJsselfestival begon om 12.00 uur met de opleidingsorkesten van verschillende verenigingen. Na loting werd de exacte tijd van optreden bekend en konden de deelnemers hun variaties op het thema “It’s Movietime” laten zien en horen. Componist Harrie Janssen toonde zich verheugd over de enthousiaste jeugdige inbreng en de muzikale kwaliteit van de jeugd deze middag.

Janssen vond de jeugd van de Stedelijke Harmonie een dynamisch opleidingsorkest waar veel toekomst in zit. De muzikale sfeer is goed en het orkest heeft een mooie houtsectie, dat zijn onder andere de klarinetten en de fluiten. Het optreden was goed voor een derde plaats. 

Het opleidingsorkest van de Stedelijke Harmonie kan altijd nieuwe leden gebruiken. Speel je een instrument dat past in een Harmonie orkest of wil je dit leren, neem dan contact met ons op of kom kijken.
Voor meer informatie over het opleidingsorkest kan je kijken op www.stedelijke-harmonie.nl.
Derde plek voor jeugd Stedelijke Harmonie Harderwijk