Derde nederlaag op rij voor VVOG (wedstrijdverslag)

Voor de derde achtereenvolgende week heeft VVOG met een miniem verschil verloren. Dit keer trok de amateurtak van Ajax met 2-1 aan het langste eind.

VVOG speelde vandaag in haar nieuwe uit tenue. Het is even wennen voor ‘de groenen’, maar het tenue in de blauw-gele Harderwijkse kleuren ziet er verder prachtig uit.

1e helft: VVOG krijgt geen grip op Ajax

Coach Pieter Mulders had één wijziging doorgevoerd ten opzichte van vorige week, waardoor Jaime Bruinier als controlerende middenvelder mocht starten gen kostte van Meulens die om medische redenen helaas niet 100% fit was. In de beginfase een makkelijk combinerend Ajax waar VVOG maar moeilijk vat op kreeg. Dit leverde diverse kansen op, maar knap verdedigend werk van o.a. Kluiver en Eppink voorkwam erger. Nadat de storm van Ajax wat was gaan liggen kreeg VVOG enkele kleine kopkansjes via hoekschoppen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Halverwege de eerste helft dan toch de 1-0 voor Ajax. Een overtreding van Onuoha leverde een vrije schop op voor Ajax aan de linkerkant van het strafschopgebied. De scherp aangesneden bal viel tussen het centrale duo en doelman Eppink in en rechtsback Mitchell Bormann wist de bal van dichtbij het doel in te werken: 1-0. Op dit moment een geheel verdiende voorsprong voor de Amsterdammers.

Nadat Jaime Bruinier zijn ploeg bij een lange blessurebehandeling van een Ajax-speler even goed had toegesproken kwam er wat nieuwe energie bij VVOG. Dit leverde o.a. een goede kans op voor Kersten die een scherpe diepe bal van Onuoha net niet goed kon beroeren om tot doelpunt te promoveren. Vervolgens kreeg Hop vlak voor rust nog een goede kopkans uit een corner van Ahrens, maar zijn kopbal ging net over het doel.

Tweede helft: energiek VVOG dringt Ajax terug

Na de rust verscheen Rihairo Meulens dan toch in het elftal, terwijl Randy Onuoha in de kleedkamer mocht achterblijven. De extra aanvallende impuls werkte direct goed uit, want na een goede combinatie werd Harrie Kersten onderuit getikt in het strafschopgebied. De toegewezen penalty werd door Mike Ahrens vervolgens onberispelijk ingeschoten: 1-1 in de 47e minuut. Menig VVOG-supporter (er waren weer flink wat Harderwijkers meegekomen) ging er eens goed voor zitten. Direct daarna een hele mooie actie van gelegenheidsspits Harrie Kersten die zijn lobje net naast het doel zag gaan. Ook het afstandsschot van Bas Wobbes ging net naast en een kopbal van dichtbij van captain Tim Muller (hij speelde weer ijzersterk) leidde ook niet tot de zo gewenste 1-2 voorsprong.

Daarna kwam Ajax weer wat opzetten en VVOG kwam bij een afstandsschot  van een van de Ajax-middenvelders goed weg (onderkant lat). Het spel golfde vervolgens een fase wat heen en weer zonder grote kansen aan beide zijden. Maar in de 77eminuut taxeerde de VVOG-verdediging een lange voorzet vanaf links niet helemaal goed: Xavier Uit den Berg nam de bal direct op de pantoffel en schoot deze kiezelhard achter doelman Eppink.

In het laatste kwartier kwam Mark Bottenheft de moegestreden Jaime Bruinier nog vervangen, maar de VVOG jongeling kon geen potjes beken (iets teveel balverlies). VVOG drong wel aan, maar behalve wat scrimmage situaties voor het doel leverde dit geen grote kansen meer op. Aan de andere kant moeste VVOG wel oppassen voor de snelle counters van de Ajacieden, maar verder dan een knap schot op de lat kwam de thuisploeg niet. In de slotfase kreeg VVOG nog wel een serie gele prenten door enkele slimme en minder slimme overtredingen (Latupeirissa, Snijders en Meulens). Maar al met al kon een hardwerkend VVOG de gelijkmaker niet meer forceren.

Helaas ging dus ook deze 6-puntenwedstrijd verloren en ziet VVOG de middenmoot steeds verder van zich af lopen.  Volgende week mag VVOG aantreden tegen Jong Almere.