Derbykoorts op de Veluwe

Door Job Moll: De Derby van de Veluwe staat weer voor de deur. Vanmiddag om half 3 is Ermelo het strijdtoneel van een nieuwe editie DVS – VVOG. 

 Harderwijkse Zaken ging voorafgaand aan de derby de derbykoorts meten bij VVOG en ging in gesprek met de hoofdcoach Ed Engelkes.

Na de promotie naar de 3e divisie doet VVOG het prima dit jaar. De Harderwijkers zijn terug te vinden op een 7e plek en dat is gezien de sterkte van de competitie knap. “We zijn niet ontevreden over de resultaten. Een 7e plek in het eerste seizoen is opzich prima maar we kunnen nog zeker stappen maken. Ik wil altijd naar boven kijken en mijn persoonlijke doel is om de top 5 te halen. Er zijn nog een paar wedstrijden te gaan en alles is mogelijk in deze competitie.’’
 
VVOG kende dit seizoen een paar off days en een paar uitschieters. De 0-3 overwinning tegen Scheveningen was daar een goed voorbeeld van. ‘’Het grote verschil is of een ploeg ons ligt of niet. Wij zijn op ons sterktst als we uit de reactie kunnen spelen tegen een ploeg die voetballend iets verder is. Als we zelf het spel moeten maken krijgen we soms kansen aangereikt waar we niet altijd de oplossing van weten.’’
 
De Groen Witten staan zaterdag tegenover DVS voor de clash van de Veluwe. ‘’Voor de clubs is de derby de wedstrijd van het seizoen, voor mij in mindere mate. Ik heb niet zoveel van oudsher met de clash tussen VVOG en DVS maar het is zeker leuk om deze wedstrijden te spelen. Voor de spelers is het ook een prachtige wedstrijden al staan er maar weinig echte Harderwijkers op het veld. De wedstrijd leeft binnen de club enorm en wordt ook gevoed door beide clubs.”
 
“We proberen aan de voorbereiding niks te wijzigen. De derby is natuurlijk een op zichzelf staande wedstrijd maar ik benader hem als 1 van de 34 wedstrijden. Het is natuurlijk wel bijzonder dat er zoveel volk op de derby afkomt.”
 
De thuiswedstrijd wonnen de Harderwijkers met 2-1 en dus zint DVS op revanche. ‘’De thuiswedstrijd wonnen wij op basis van de wil om te winnen. We waren niet de best voetballende ploeg maar door onze energie en wilskracht konden we een uitstekende prestatie neerzetten.
 
‘’DVS moet natuurlijk komen, zij zijn de thuisspelende ploeg. Wij moeten ons erop instellen dat we minder de bal hebben maar ons niet moeten gaan verstoppen. We hebben dit seizoen al laten zien dat we uit het niets een goal kunnen maken en dat we zeker de duels niet schuwen.”
 
De trainer waagt zich niet aan een voorspelling van de uitslag. ‘’Dat is de goden verzoeken en daar doe ik niet aan. We gaan onze uiterste best doen om een resultaat te behalen. Dat zal lastig genoeg worden maar we zullen zeker nooit opgeven.’’