Dennis Koning: Het is tijd voor iets anders

Na vele jaren actief te zijn geweest als raadslid en commissielid voor het CDA in de gemeenteraad van Harderwijk kiest Dennis Koning er voor om zich niet verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

"Het is dan tijd voor iets anders" zegt de betrokken politicus. "Na vele jaren mij te hebben ingezet voor de politiek in Harderwijk en het Sociaal Domein in het bijzonder ga ik mij nu richten op andere maatschappelijke terreinen"

Dennis is vanaf 2007 actief geweest voor het CDA in de lokale politiek. "Als iemand van buiten Harderwijk heeft het werk in de politiek mij ook echt betrokken bij Harderwijk. Ik voel mij ook onderdeel van deze Stad en vele Harderwijkers hebben mij geraakt met hun verhaal. Het is een waardevolle periode voor mij geweest en ik heb veel mensen leren kennen en voor hen het verschil kunnen maken."
 
Veel mensen zullen Dennis kennen van de discussies omtrent Sociaal Domein, Theater, Zwembad of Sportvereniging. Voor hem is duidelijk dat hij zich blijft inzetten voor Harderwijk, maar alleen straks niet meer actief in de politiek. Door het besluit nu te nemen is er voldoende tijd en ruimte voor het CDA om een goede opvolger te vinden. "Het CDA gaat mij aan het hart en Harderwijk in het bijzonder dus ik vind ook dat ik op tijd helderheid moet geven. Ik wil mensen niet teleurstellen".
 
Belangrijkste wapenfeiten in de afgelopen 14 jaar zijn de nieuwe velden bij De Mezen en Zwart-Wit, Stad als Podium inclusief theater en de manier waarop het Sociaal Domein is ingericht waardoor maatwerk kan worden geleverd. "Er zou wat mij betreft minder politiek moeten worden gemaakt over het Sociaal Domein, want het betreft hier zorg van, en aan, kwetsbare Harderwijkers en Hierdenaren". Dennis merkt nog wel op dat je in de politiek natuurlijk nooit iets alleen doet. De genoemde wapenfeiten zijn niet enkel van één iemand, maar natuurlijk van een Gemeenteraad, maar dat hij wel heel bewust hier een belangrijk aandeel in heeft gehad.

Dennis Koning Harderwijk