Denk mee over de visie op hoogbouw in Harderwijk

Vorig jaar heeft de gemeenteraad aan het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk gevraagd om een hoogbouwvisie voor Harderwijk op te stellen.

Waarom een hoogbouwvisie?

Er is veel vraag naar woonruimte in Harderwijk, maar er is niet veel ruimte meer voor nieuwbouw. . Daarom wordt nu gekeken naar de mogelijkheden om meer hoogbouw toe te passen, zodat ondanks de schaarse ruimte toch aan de vraag naar woonruimte kan worden voldaan. Ook is er aanhoudende discussie geweest over recente bouwplannen in Harderwijk. Met het vaststellen van een visie worden de regels voor hoogbouw vastgelegd en is voor iedereen duidelijk wat de kaders zijn.

Wat staat er in de visie?
De visie maakt duidelijk wat de definitie van hoogbouw voor Harderwijk is, waar hoogbouw eventueel mogelijk is en wat de toegevoegde waarde ervan is. De visie laat ook zien hoe hoogbouw ingepast en de plannen getoetst worden en wanneer de hoogbouw geslaagd is.
Denk mee over passende hoogbouw in Harderwijk

De gemeente wil graag de mening van u als inwoner van Harderwijk weten en deze waar mogelijk meenemen in de uiteindelijk hoogbouwvisie. Wilt u meedenken en uw reactie laten horen? Dat kan op verschillende manieren.

Digitaal
U kunt via de website www.harderwijk.nl/hoogbouwvisie de hoogbouwvisie inzien en meer informatie over hoogbouw vinden. Ook staat er uitleg over de mogelijkheid om op deze visie te reageren door het indienen van een zienswijze. Daarnaast kunt u via het online stadsgesprek (https://onlinestadsgesprek.harderwijk.nl) uw mening laten weten over hoogbouw in Harderwijk.