Delphindoorski viert 15-jarig bestaan

Door Harry Schipper – Het Ermelose Delphindoorski, door velen beschouwd als de mooiste indoor skischool van Midden Nederland, viert 28 oktober haar vijftienjarig bestaan de komende weken met onder andere interessante jubileum-  en kortingsacties.

Wie goed voorbereid op wintersportvakantie wil, heeft de meeste voorpret - en de minste kans op blessures - door vooraf eerst wat lessen te nemen bij een indoor skischool

Cas en Inez Delphindoorski Ermelo

Of je nu beginner bent of al wat gevorderd: indoor-skiën en -snowboarden vormt voor Nederlanders de beste leermethode en daarmee meest perfecte manier om je voor te bereiden op de wintersport. Dat zeggen ze tenminste bij de Consumentenbond. En dat beamen instructeurs Cas van Veggel en Inez Verkerk volmondig. “En het is hier nog gezellig ook”, zeggen ze er meteen maar bij.

Dat vinden ook de vele klanten, die bij Delphindoorski in de aanloop naar hun wintervakantie eerst wat (proef)lessen, een beginnerscursus of – wat nogal wat wintersportliefhebbers doen - een korte opfriscursus van enkele lessen komen nemen. En vinden ook degenen die een proefles kregen als onderdeel van een (groeps)arrangement voor een teamuitje met familie, vrienden of van een bedrijfsfeest. Want ook daarvoor kun je bij de Cas en Inez terecht.  

Zulke arrangementen voor een feestje of uitje beperken zich de laatste jaren allang niet meer tot skiën of snowboarden alleen. In Delphindoorski vind je behalve twee brede indoor-rolbanen ook een bijna zeven meter hoge klimwand en een sleehelling met snowtubes. Wat ook niet ontbreekt zijn een skihut, een oergezellige Oostenrijkse Stube, skicabines met tafeltjes en een bar waar het tussen alle inspanning door ook prima ontspannen is. En waar met warme choco of andere versnapering met vrienden of collega’s alvast wat dromerig vooruitgeblikt kan worden op de gezellige aprèski’s  tussen de met tiefschnee beklede berghellingen… 

Cas en Inez starten precies vijftien jaar geleden hun bedrijf Delphindoorski. Twee jaar eerder waren ze al hun zoektocht gestart naar een geschikte locatie. Aanvankelijk wilden ze een skischool in Harderwijk beginnen. “Vandaar de naam Delphindoorski”, lacht Inez. Maar de zoektocht in hun eigen woonplaats leverde uiteindelijk niets op. Wel kregen ze een tip over een lege bedrijfshal aan de Kerkdennen in Ermelo.

Cas van Veggel, in een vorig leven hondengeleider bij de politie, gaf toen al jaren ski-les. “Als hobby, maar dat deed hij ontzettend goed”, vertelt Inez. ”Iedereen was enthousiast over zijn manier van lesgeven”. Door al die positieve reacties besloot Cas zijn leven een andere draai te geven en voor zichzelf te beginnen. Inez, die tot dat moment eveneens een vaste baan had, heeft Cas daarin gestimuleerd en besloot hem daarin te volgen. “Ik was ook toe aan iets anders”, legt ze uit. 

Dat Cas en Inez in die vijftien jaar écht iets moois van hun skischool hebben gemaakt, krijgen ze ook van collega’s te horen. De ooit kale bedrijfshal oogt overal gezellig, hangt vol kleurige posters, vlaggen en attributen waarachter niet zelden verhalen schuilgaan. Die vertellen Cas en Inez je graag. Tenminste: als daar tijd voor is, want het duo is vaak van ’s morgens vroeg tot laat in de avond in de weer.

Inez om iedereen uitleg te geven en te voorzien van alle benodigdheden als een skihelm, skischoenen en natuurlijk ski’s of een snowboard. Cas geeft de lessen. Gewapend met afstandsbediening, waarmee hij zowel de hellingshoek als de snelheid van de rolbaan kan regelen. En waarmee hij ook direct de baan kan stoppen. De rolbanen zijn uitgerust met kunstgras dat continu wordt natgehouden, zodat je er makkelijk over glijdt. “Maar niet zo makkelijk als over echte sneeuw’, zegt Cas er meteen bij. “Dat betekent wel dat als je híer kunt skiën, het straks in de sneeuw een eitje is”.

De lessen zelf bestaan uit drie keer tien minuten op de rolbaan en tussendoor ook telkens tien minuten pauze. “Het is namelijk best pittig op de rolbaan. Je houdt het ook niet veel langer vol dan tien minuten. Door op tijd pauzes in te lassen kun je even bijkomen. Zo leert het ook veel prettiger”, legt Cas uit.

Indoorskibaan Delphindoorski Ermelo

Wie nog nooit heeft geskied kan dus prima terecht bij Delphindoorski. “Hier leer je goed skiën”, stelt Cas. “Wij vinden dat belangrijk. Ons motto is ‘beter voorbereid op wintersport’. Weten hoe je moet skiën is ook een kwestie van veiligheid. Het is net zoals met autorijden; dat moet je ook eerst leren”. Inez vult haar man aan: “Als je niet kunt skiën en je gaat onvoorbereid op wintersport, ben je gewoon een week lang aan het worstelen. Het is domweg martelen, niet leuk als je niet weet hoe het moet. Bijkomend voordeel van het leren skiën hier, is dat je een Nederlands sprekende leraar hebt, waar je in dertig minuten veel meer leert dan in een grote groep met beginnelingen op een berg. Want dan leer je, hoe gezellig dat ook is, toch maar zo snel als de langzaamste leerling in die groep…”

Om het 15-jarig jubileum van hun zaak te vieren, zijn er voor geïnteresseerden de komende weken kortingsacties op onder andere het onderhoud van de ski’s en snowboarden en het reinigen en waterdicht maken van skikleding. Voor meer informatie over de verschillende lespakketten en alle jubileum- en kortingsacties verwijzen Cas en Inez graag naar de website van Delphindoorski. Inez: “Als je meer wilt weten, mag je ons ook gewoon bellen. Als het niet te druk is, staan we je graag te woord. En anders bellen wij je terug!” 

Delphindoorski Ermelo
Kerkdennen 32, 3851 BB  Ermelo
www.delphindoorski.nl
0341 – 493 014

Indoorski- en Snowboardcentrum Delphindoorski Ermelo

Adresgegevens

Kerkdennen 32
3851 BB Ermelo

Telefoon

T. 0341-493014

Openingstijden

Ma 13.00 - 23.00 uur
Di 13.00 - 23.00 uur
Wo 13.00 - 23.00 uur
Do 11.00 - 23.00 uur
Vr 13.00 - 23.00 uur
Za 10.00 - 17.00 uur
Zo 10.00 - 17.00 uur
Meer info