Deelname wereldklasleerlingen RSG Slingerbos aan skype-project

In het kader van de Europese Dag van de Talen hebben de wereldklasleerlingen uit klas 2Mw, 2Hw en 3Mw van RSG Slingerbos in het begin van het schooljaar meegedaan aan een skype-project met klassen uit Georgië, Litouwen en Hongarije. 

Dit project is georganiseerd door de directrice van het Litouws Cultureel Centrum in Nederland en is financieel mogelijk gemaakt door de afdeling onderwijs van de EU. Bij het skypen gebruikten de leerlingen niet alleen Engels, maar ook hun eigen taal en die van het andere land. Zo maakten ze kennis met totaal onbekende talen. Ook lieten ze o.a. posters over hun eigen land aan elkaar zien.
 
Het vervolg van dit project is een reizende foto-expositie langs de betrokken landen. Alle leerlingen uit alle landen hebben een foto gemaakt die een emotie uitdrukt. De expositie bestaat uit een selectie van de 35 beste of meest veelzeggende foto’s.

Op 7 juni jl. is de reizende foto-expositie bij RSG Slingerbos officieel geopend door Riechard Weening in aanwezigheid van de Litouwse initiatiefneemster en de vertegenwoordiger van de EU. De foto-expositie is te zien naast de hoofdingang van de school.