De vijfde editie van de Veluwe Games in Harderwijk (video)

Sport kan een middel zijn om mensen die thuis zitten vanwege allerlei redenen, weer letterlijk in beweging te krijgen. Tijdens de Veluwe Games wordt juist deze groep mensen aangesproken.

Tijdens de Veluwe Games wordt er door plaatselijke sportverenigingen de hele dag door gezamenlijke workshops aangeboden.


Deelnemers worden uitgenodigd omdat bekend is dat ze vanwege (financiële) problemen, werkloosheid, psychische of lichamelijke beperking of ziekte, weinig tot niet deelnemen aan sportactiviteiten. Tijdens de Veluwe Games wordt er door plaatselijke sportverenigingen de hele dag door gezamenlijke workshops aangeboden.

Daarnaast lunchen de deelnemers gezamenlijk en leren ze elkaar kennen.  Die contacten en het plezier dat mensen samen hebben tijdens het sporten zijn voor een aantal van de deelnemers zo groot dat ze de draad van het sporten en bewegen weer oppakken. Daardoor komen mensen letterlijk in beweging.
 
Dit jaar wordt er een breed scala aan sporten aangeboden o.a., verspringen, snorkelen, Krav Maga, High Land Games, Cross Fitt en Boogschieten.