De politie Harderwijk heeft zaterdagnacht niet stilgezeten!

Een dronken man in Harderwijk had zijn kennelijke staat moeten bekopen met een lege portemonnee, een mogelijke "ontvoering" door echtelijke ruzie en een 17 jarige meisje onwel geworden door alcohol of GHB?

Voor de politie Harderwijk eindigde zaterdagnacht niet helemaal zonder slag of stoot.

We kregen aan het begin van de diensttijd een melding van een "mogelijke ontvoering". Bij aankomst kon dit afgeschaald worden tot een echtelijke ruzie. "Een vrouw met tegenzin in een auto trekken staat ook niet heel best voor de buitenwereld".

Na een aantal meldingen van overlast troffen we nog een meisje van 17 jaar in niet al te beste toestand. Alcohol leek niet aannemelijk dus gedacht zou kunnen worden aan GHB. Zij belandde nog op de eerste hulp gezien haar toestand. Onderzoek bij de huisarts moet uitwijzen of dit inderdaad GHB was. Zij is overgedragen aan haar ouders. Wees alert op uw drinken als u uitgaat!

De dienst eindigde met een aanhouding openbare dronkenschap en het niet willen tonen van de identiteitskaart. Bij de fouillering troffen we een grote hoeveelheid geld. Handig voor de boete die nog open stond. Na een paar bekeuringen kon hij de straat weer op.