De oplossing voor traag internet met slimme lichttechnologie

Problemen met traag internet? Vaak komt dat doordat de sterkte van het Wifi-signaal tussen router en jezelf te sterk afneemt. Daar is nu een slimme oplossing voor: OptoXS

“Wie last heeft van een traag internet door een slecht Wifi-signaal denkt misschien dat  een zogeheten Wifi-extender in het stopcontact een oplossing is.

Maar mensen realiseren zich meestal niet dat zo’n ding alleen maar het signaal kan versterken dat het zelf oppikt. Zo laat je veel snelheid, ofwel bandbreedte, onbenut”, vertelt Gerrit Timmer.

De Hierdenaar ontdekte dat in woningen in het buitenland veelvuldig gebruik gemaakt wordt van een combinatie van Wifi-extender en glasvezel. Hij zocht contact met leverancier Innoviece international en biedt het concept nu ook in Nederland aan.

“Bijna iedereen heeft glasvezel tot aan de voordeur, maar wij leiden het razendsnelle internetsignaal met een POF-kabel - een soort glasvezelkabel, maar dan flexibeler - via de elektrabuizen of vloerplinten rechtstreeks naar de plekken waar je snel internet wilt hebben. Bijvoorbeeld naar een werk- of studeerruimte op de bovenverdieping. Of buiten, onder een overkapping of naar een bijgebouw of tuinhuisje. In combinatie met een speciale Wifi-extender geniet je daar zorgeloos van supersnel internet”.

Gerrit Timmer heeft met zijn eigen installatiebedrijf J. en G. Timmer al tientallen jaren ervaring in de aanleg van gas-, water-, cv- en elektraleidingen. Samen met dorpsgenoot Juriën de Vente behaalde hij de benodigde certificaten om ook POF-kabels te mogen aanleggen. Gerrit Timmer en Juriën de Vente zijn ervan overtuigd dat huizenbezitters, kleine ondernemers, maar ook grotere bedrijven er veel voordelen aan gaan beleven: “Het aantal apparaten dat nu al gebruik maakt van internetsignalen neemt de komende jaren alleen maar toe.

Naast televisie, smartphone, pc, laptop en tablet zijn er nu al koelkasten, cv-ketels, wasmachines en allerlei domotica-apparatuur die ook brandbreedte nodig hebben”. Zijn advies is daarom simpel: “Als je nu al te maken hebt met traag internet, kun je het beter vandaag oplossen dan morgen. Met ons OptoXS-netwerk heeft u de toekomst in huis!”

Kijk voor meer informatie op www.ls2connect.nl of bel Gerrit Timmer: 06-54271492 of Juriën de Vente: 06-41481266