‘De marathon is verschrikkelijk én vreugdevol’ (blog)

Suzanne van Harten vlak voor de Marathon van New York. ‘Het trainen voor de marathon is echt afzien’, zegt Suzanne van Harten. Op 4 november, over een paar weken dus, loopt de Harderwijkse de Marathon van New York.

Ze zegt het lachend, want het hele avontuur is afschrikwekkend en onweerstaanbaar tegelijk. ‘Ik begin te beseffen dat het een van de belangrijkste momenten in mijn leven zal zijn.’

Op 1 november reist Suzanne naar New York om daar een paar dagen later de gevreesde 42 kilometer en 195 meter van Staten Island naar Central Park te lopen. In januari begon ze met trainen, als ongeoefende loper. Nu, in de laatste weken van de voorbereiding, komt het erop aan. Begin oktober liep ze, herstellend van een flinke griep, een trainingsronde van 30 kilometer. ‘Het was een mentale vuurdoop’, zegt ze zelf. 

Sinds januari loopt Suzanne bijna iedere dag. Meer dan 220 trainingen, volgens het schema in haar tranings-app.

En dat schema is onverbiddelijk: vijf of zes keer per week hardlopen en fitnessen, week in week uit, door weer en wind. De afgelopen zomer was het vaak bloedheet. Suzanne heeft hardlopend intussen een groot deel van Nederland gezien en ook als ze in het buitenland was voor werk of vakantie gingen de loopschoenen bijna dagelijks aan: op Tenerife, in Wenen, op Cyprus en elders.
 
‘De marathon vergt een enorme investering’, zegt Suzanne. ‘Ik ben gestopt met roken, heb mijn suikerverslaving doorbroken, ben deze maand ook gestopt met alcohol, eet supergezond en ben kilo’s vet kwijtgeraakt. Maar ik ga ook wekelijks naar de fysio voor kuitproblemen, peesontsteking, enkelblessures, hamstringklachten, nekpijn, enzovoort. Je moet wel een beetje gek zijn om hieraan te beginnen. Maar het brengt me ook veel. Ik weet inmiddels dat je met inzet, discipline en doorzettingsvermogen veel meer kunt bereiken dan je zelf denkt!’ 

Wat Suzanne met haar sportavontuur óók wil bereiken is een extra impuls voor Grandcafé de Liefde, een initiatief waar zij en haar man al geruime tijd bij betrokken zijn.

Bij Café de Liefde draait het om gastvrijheid, respect, een goed gesprek en de zin van het leven. Momenteel organiseert het team van Grandcafé de Liefde regelmatig een thematische event in Harderwijk, maar er wordt hard gewerkt aan een eigen horecalocatie in het centrum van de stad. Suzanne laat haar inspanningen voor de New York Marathon sponsoren; de opbrengst is bestemd voor een mindervalidenlift in het nieuw te bouwen pand van Café de Liefde. Nieuwe sponsoren zijn nog van harte welkom!
 
Sponsoren via suzenzo.nu/prikbord/help-mij-met-de-marathon | info@suzenzo.nu | 0615602961
 

SUZ&ZO verkoopmanagement en huispromotie

Adresgegevens

Engelserf 35
3843 BD Harderwijk

Telefoon

T. 06-15602961

Meer info