De lekkerste nazomer-aanbiedingen voor grill en BBQ van Slagerij Schiffmacher

Er wacht een prachtige nazomer op ons. Ideaal om te grillen en een gezellige barbecue. Slager Peter Schiffmacher maakt er met onderstaande aanbiedingen helemaal een feest van.

De actie is geldig tot en met woensdag 23 september. (en: op is op!)

Met het aller-allerlekkerste vlees dat er bestaat entrecôte van het beroemde Japanse Wagyu-rund. En van het Black Angus-rund de tri-tip en short ribs En tomahawk en côte de boeuf van het Blonde d’Aquitaine-rund. Kan het lekkerder? En ook nog eens vlijmscherp geprijsd!

Wagyu Sir Loin Steak/Entrecôte - 100 gram nu € 15,50

Het summum voor de liefhebber is ongetwijfeld het vlees van het Wagyu-rund uit de stallen van het Japanse Kagoshima Wagyu. Men beweert dat dit vlees haar zeldzame malsheid verkrijgt doordat de runderen worden gemasseerd, naar klassieke muziek luisteren en bier te drinken krijgen. Dat mag worden betwijfeld. Zeker is dat de dieren hun leven lang worden verwend. Het is ook te zien aan de prachtige marmering, waarmee Kagoshima keer op keer de allerhoogste prijzen wint.
 
Voor de ware vleesgenieter: deze prachtige Sir Loin Steaks hebben de kwalificatie A5, dus de hoogste marmering die er bestaat. Slager Peter: “Het vlees is ongelooflijk mals. Mooi bruin dichtschroeien en daarna aan de zijkant van de BBQ nog een dik kwartier laten nagaren in aluminiumfolie. Zoiets lekkers heeft u niet eerder geproefd!”

Black Angus Tri-tip (organic beef) 100 gram nu € 1,85

De tri-tip, een driehoekig stukje vlees bij de lende, kun je medium of doorbakken garen: het is beide overheerlijk en lijkt wel wat op rosbief, maar dan supersappig! Deze tri-tip is van het Black Angus-rund. De dieren krijgen 120 dagen extra graan gevoerd en zijn volledig vrij van hormonen en steroïden. Gegarandeerd!

Tip van slager Peter:
“De tri-tip is heel makkelijk te bereiden, zelfs door wie nog nooit heeft gebarbecued. Het vlees is zó smaakrijk, dat ik het enkel insmeer met wat olijfolie, grof zeezout en rozemarijn. Snij wat kerfjes in het vetrandje en grill relatief kort, daarna laten laat afgaren op 52 C.”

Black Angus Short Ribs 100 gram nu € 2,20

Black Angus shortribs vormen een smakelijk hoogtepunt van elke BBQ. Rustig aanbraden, rustig opwarmen en goed laten nagaren, dan krijg je gegarandeerd een mals stuk vlees op je bord.


Tomahawks van Blonde d’Aquitaine per 100 gram nu € 2,60

De tomahawk steak is eigenlijk een ribeye met het bot er nog aan. Ideaal voor op de BBQ. In Amerika zijn ze er helemaal gek van.

De tip van Peter:
“Gebruik een (kern)thermometer. Eerst garen  op zo’n honderd graden, daarna opstoken naar tweehonderd graden en op het laatst nog even ‘afvlammen’, dus dichtschroeien, zodat er een mooi krokante korstje op verschijnt. Mmmm: zó lekker!”

Côte de Boeuf van Blonde d’Aquitaine 100 gram nu € 2,60

Mals, fijndradig en smaakvol, iets mager zelfs. Zo kun je het vlees typeren van het jonge runderras Blonde d´Aquitaine, dat je vooral in Zuid-Frankrijk veel ziet lopen. Slager Peter is helemaal enthousiast over dit prachtige stuk vlees: “Côte de boeuf heeft alles: het is groot en tegelijk heel erg zacht, mals en bijzonder smaakvol. Doe er dus vooral niet teveel kruiden op. Côte de boeuf noemt men vaak primerib, omdat het komt van de eerste vijf of zes ribben van het rund.”
 
Slagerij Schiffmacher vind je in de Luttekepoortstraat 32, vlakbij de Houtwalgarage, waar altijd wel plek is. De eerste twee uur parkeer je er gratis.