De juiste match tussen werknemers en werkgevers

Persoonlijke aandacht, dat is de beste omschrijving die past bij Werkis. Deze sterk groeiende organisatie helpt werkzoekenden aan een baan. Fris, innovatief en betrokken. 

Dat voel je, zodra je binnenkomt. De inrichting helpt hierbij, maar vooral de manier waarop je benaderd wordt door één van de medewerkers.

“We zijn allemaal sterk in het inschatten van mensen,” vertelt vestigingsmanager Peter Brummel.

Het ontwikkelen van personeel is één van de hoofddoelstellingen van Werkis. “Dit geldt voor eigen personeel, maar ook voor werkzoekenden. Daar hebben wij een speciaal scholingsbudget voor, waarmee de kansen op de arbeidsmarkt toenemen.” Het is bijvoorbeeld mogelijk om een BHV cursus te doen of een las- of heftruckcertificaat te behalen. Ook biedt Werkis totale BBL trajecten, vier dagen werken en één dag naar school.

Werkis heeft een breed aanbod in functies. Je kunt wel zeggen dat ze generalist zijn.

“We kunnen bijna iedereen aan het werk helpen,” gaat Peter verder. “We zijn sterk in het vinden van de juiste match tussen werknemers en werkgevers. Het maakt niet uit voor welke functie iemand binnenkomt. We gaan met iedereen een gesprek aan om te bekijken wat we voor hem of haar kunnen betekenen.”
 
Het is opvallend hoe jong de medewerkers van Werkis zijn. Maakt leeftijd voor de kandidaten waar jullie mee te maken krijgen nog iets uit bij het vinden van een baan? “Leeftijd maakt niets uit. Voor iedereen is een passende baan, los van zijn of haar leeftijd. De achtergrond en ervaring van de kandidaat, daar gaat het om,” zegt Peter stellig.

Hij heeft hier een passende anekdote bij:

“Er kwam laatst iemand bij ons binnen die in 1980 zijn opleiding tot elektromonteur had afgerond. Daarna had hij jarenlang kantoorwerk gedaan. Toen door een reorganisatie zijn baan kwam te vervallen, heeft hij een jaar gezocht naar een nieuwe kantoorbaan. Maar hier is een overschot in, teveel vraag en te weinig aanbod. Omdat hij van oorsprong was opgeleid tot elektromonteur hebben we gevraagd of hij daar iets in wil doen. We hadden namelijk een optie bij een bedrijf wat goed bij hem zou passen. Na enige twijfel is deze kandidaat dit gaan doen en hij zit nu helemaal op zijn plek!”
 
Ben jij nieuwsgierig naar Werkis? U bent van harte welkom voor een bakje koffie op de vestiging aan de Luttekepoortstraat 126-128, Harderwijk (schuin tegenover de Action). Of kijk op www.werkis.nl