De juiste keuze maken voor je vervolgopleiding, hoe doe je dat?

De vierdejaars leerlingen van het Morgen College staan voor een grote uitdaging. Hoe kies je in deze tijd de juiste vervolgopleiding? De meeste open dagen zijn online en echt even proeven aan een opleiding, dat kan op dit moment niet. Landstede MBO en het Morgen College vonden de oplossing.

Als de leerlingen niet naar het mbo kunnen om een studie te kiezen, dan komen de studenten van het mbo naar het Morgen College om interactieve gastlessen te geven

Docenten en leerlingen van het mbo hebben voor tien gastlessen gezorgd. Er was keuze uit: De Techniek Academie, ICT & Technologie, Bouw & Architectuur, Transport & Logistiek, Handel & Commercie, Verpleegkunde, Onderwijs & Opvoeding, Sport & Bewegen en Veilig & Beschermd.
 
Er werden interactieve gastlessen gegeven met voorbeelden uit de praktijk door middel van video’s, games bij bijvoorbeeld ICT, quizzen per opleiding en studenten die vertelden over hun ervaringen. Bij Bouw en Architectuur hadden studenten een voorbeeld boek meegenomen waarin hele ontwerpen van huizen stonden. De leerlingen konden nu zien dat je met de richting Bouw niet alleen met je handen bezig bent, maar ook een huis kunt ontwerpen. Door deze ochtend vol inspiratie hebben leerlingen die nog niet wisten welke vervolgopleiding ze zouden kiezen, toch een opleiding gevonden!