De humor ligt op straat

Dinsdagmorgen 14 maart, werden op Christelijk College Groevenbeek in Ermelo de eindexamenleerlingen van het vmbo in de aula van de school door de sectie Nederlands getrakteerd op een cabaretles van stand-upcomedian Jan Jaap van der Wal.

Deze bijzondere les stond in het teken van 'spelen met taal'. Van der Wal probeerde aan de leerlingen duidelijk te maken dat je als caberetier je ogen en oren goed de kost moet geven.

Ga de straat op, meng je onder het publiek en je maakt de meest waanzinnige dingen mee die input geven voor cabaret. Het gaat erom dat je bij cabaret vervolgens de juiste woorden vindt en deze in een absurdistische context plaatst en de lach is daar.

Jan Jaap van der Wal gaf in zijn les/show enkele passende praktijkvoorbeelden door het gedrag van de aanwezige leerlingen te gebruiken om daarmee te laten zien hoe je van een spontaan aangeboden situatie een sketch kunt maken. Dit tot groot vermaak van de zaal.

Een mooi cadeau van de docenten Nederlands en voor de leerlingen een verrassende opwarmer om zich langzamerhand voor te gaan bereiden op het aanstaande eindexamen.