De Hel van Harderwijk?

Zo werd de sloeproeiwedstrijd op zaterdag 8 juni tijdens de Aaltjesdagen al hernoemd. Onstuimiger weer kon je niet bedenken. Ondanks een paar afmeldingen van sloepen die met dit weer de weg niet op durfden, was om twaalf uur de start van de eerste Haal-op-gelijk-in-Harderwijk door de Admiraal.

De plaatselijk sloeproeivereniging De Mac beet het spits af vanuit de Stadshaven. Rap gevolgd door de andere sloepen. Een rondgang op Randmeer en Veluwemeer bracht de sloepen weer door de Stadshaven voor een tweede ronde de woelige baren op.


In verband met de veiligheid heeft de organisatie moeten besluiten om twee sloepen na de eerste rondgang te stoppen en een derde sloep van het water te halen. Voor deze sloep met maritieme oud studenten uit Amsterdam, waarvan de oudste roer 91 jaar is, waren de harde wind en hoge golven te veel. Zelfs de sloepen met jonge, sterke mannen hadden moeite vooruit te komen op de tegenwind rakken.

Nadat alle sloeproeiers nat en koud gefinisht waren, werden zij, na het warme welkom door Miss Vis, getrakteerd op een goedvullende roeiersmaaltijd van pasta en gerookte zalm. Voor alle deelnemende teams was het een enerverende race waarbij zij uitkijken naar de volgende editie. Liever met iets minder wind.