“de Gedachtenkamer”

“Als ik geluk heb, dan heb ik het onthouden. Als ik niks zeg, dan valt het niet op dat ik het niet meer weet. Gelukkig kan ik hier mijzelf zijn, want we vergeten allemaal weleens wat.” 

Een deelnemer van het Odensehuis vertelt wat het voor haar betekent om naar het Odensehuis te komen

Maar ook hoe belangrijk het voor haar is om zichzelf te kunnen zijn. Want zoals zij zelf zegt, voor dat zij ‘dit’ had, was ze gewoon, maar wat is eigenlijk gewoon?

Om gedachten te kunnen delen, starten we in het Odensehuis gespreksgroep “de Gedachtenkamer”. Het uitgangspunt is om elkaar te ontmoeten, met elkaar van gedachten te wisselen en te delen. Aan de hand van alledaagse dingen als bijvoorbeeld een tekst, gedicht, of afbeelding gaan we in gesprek met elkaar. Soms luchtig, maar ook serieuze onderwerpen worden niet gemeden.

Het Odensehuis is een plek voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen, mantelzorgers, hun familie en vrienden. Het is een plek waar iedereen op zijn of haar eigen manier een bijdrage kan leveren. Er is voldoende gelegenheid om eigen ervaringen en gedachten te delen.

De eerste bijeenkomsten staan gepland op 25 juli en 22 augustus van 14.00-15.00 uur in het Odensehuis, Albert Verweijplein 30. Deelname is gratis. Graag aanmelden via 06 – 51 55 97 15 of via [email protected]