‘De Borreltuin’ bij de boulevard ‘al binnen 8 seconden uitverkocht!’

Door Harry Schipper – Het grootse evenement ‘Boulevard op Stelten’ mocht vanwege coronarestricties deze zaterdag niet doorgaan, maar de razendsnel schakelende boulevardondernemers kregen van de gemeente wél groen licht voor hun ‘De Borreltuin Harderwijk’, dat deze zaterdagmiddag en –avond wordt gehouden tegenover de Vischpoort bij de ingang van het Dolfinarium.

Het evenement, dat mag worden bijgewoond door maximaal 750 personen, was afgelopen maandagavond om acht uur, toen de kaartverkoop los barste, vrijwel direct uitverkocht

“Binnen acht seconden”, meldt Gert Reijerse van café-restaurant De Admiraal met een brede smile. “We konden zien dat er rond die tijd zo’n 1300 mensen al op de kaartjes stonden te loeren”.  

Ook mede-organisator Robert van den Berg van restaurant Bonanza, dat momenteel flink wordt verbouwd, toonde zich aangenaam verrast door de grote belangstelling. “Mooi te zien dat het zó goed wordt ontvangen. We hopen zoiets vaker te doen”, laat hij weten. “Ook al, omdat we flink hebben geïnvesteerd in de uitstraling van het evenement”.



De Borreltuin belooft de 750, die er in zijn geslaagd een kaartje te bemachtigen, vanaf 16.00 uur ‘een rete-gezellige avond met optredens van diverse artiesten, entertainment, een lekkere festival-vibe met diverse barretjes, foodtrucks, entourage en meer’.  Het programma belooft optredens van onder anderen Mart Hoogkamer, Henk Dissel, Brace, Marco Kraats, DJ Maurice en René Verkerk. 

Voor de mensen die een kaartje hadden gekocht voor ‘Boulevard op Stelten’ is er troost. Van den Berg: “Het  is jammer dat het niet door kan gaan. Het wordt nu naar volgend jaar verplaatst en gehouden op zaterdag 14 mei. Dus die kaartjes blijven gewoon tot dan geldig”.

Hij heeft bovendien nog wat tips voor wie een kaartje voor De Borreltuin heeft bemachtigd: “Een hele checklist, die we op de Facebookpagina van Boulevard Events Harderwijk hebben geplaatst. Belangrijkste is om de QR-code in je app te hebben staan, of, als je die niet hebt, nog gauw een coronatest in te plannen bij www.testenvoortoegang.org. En neem een vest of jasje mee, want het is een niet overdekt evenement en het wordt frisjes ’s avonds”.

Borreltuin Harderwijk