‘De Bibliotheek op School’ feestelijk geopend op Wolderweide in Harderwijk

Afgelopen maand werd op Wolderweide de Bibliotheek op School officieel geopend. Samen met directeur Maarten Hoekman onthulde burgemeester Harm-Jan van Schaik de Wolderbieb! Geheel passend bij deze tijd ‘leende’ de digitale vriend van de Bibliotheek ‘Cozmo’ het eerste boek.

De start van een prachtig samenwerkingsconcept met de Bibliotheek Noordwest Veluwe dat is gericht op meer leesplezier.

Met dank aan Elianne en Annemarie (leescoördinatoren Wolderweide) en Kim (leesmediaconsulent Bibliotheek Noordwest Veluwe) zijn grote stappen gezet om ‘de Bibliotheek op School’ op Wolderweide een plaats te geven binnen de school en het onderwijsaanbod.
 
Plezierig leesklimaat
Vanaf het najaar 2018 is er druk gewerkt om de boekencollectie van de school te updaten om zo te komen tot een nieuwe actuele schoolbibliotheek. Leesplezier start immers met aantrekkelijke boeken in een leuke en prettige omgeving. En dat is gelukt! Niet in de laatste plaats door de hulp van ouders en leerkrachten. “Het is fantastisch om te zien hoe iedereen heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze schoolbibliotheek.”, aldus leesconsulent Kim. Zij werkt vanaf heden op gezette tijden op de basisschool. In samenspraak met directeur Maarten Hoekman draagt zij zorg voor een plezierig leesklimaat en initieert allerlei leesprojecten en activiteiten op het gebied van mediawijsheid.
 
De Bibliotheek op School
De Bibliotheek op School is een educatieve aanpak waarin scholen samen met de Bibliotheek Noordwest Veluwe structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Een belangrijk doel is het vergroten van leesplezier en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Want kinderen die meer lezen, zijn beter in taal. Door de samenwerking blijft de collectie op de Wolderweide actueel en vernieuwd. Met het digitale uitleensysteem kunnen de kinderen de boeken tevens mee naar huis nemen om daar samen te lezen en te praten over het boek.