De Bibliotheek in stappen weer open

De vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe gaan weer open. We beginnen met de Afhaalbieb. Hiervoor kan je vanaf maandag 11 mei boeken en andere media reserveren. 

De week daarna, vanaf 18 mei, kun je die ophalen en ook geleend werk terugbrengen. En vanaf 2 juni ben je van harte welkom om zelf weer boeken uit te zoeken in onze vestigingen.

Reserveren vanaf 11 mei
De Afhaalbieb start op maandag 11 mei. Dan kun je zelf maximaal tien titels reserveren op de gebruikelijke manier: via onze website of in de Iguana app. Ook kun je je laten verrassen door de – maximaal vijf - keuzes van onze medewerkers. Je hoeft dan alleen je voorkeur aan te geven of de leeftijd/het leesniveau van je kinderen. Je kunt dit kenbaar maken op een formulier op onze website of via de telefoon of e-mail. De leentermijn van alle materialen hebben we tijdelijk verlengd naar zes weken. Vergeet je niet je Bibliotheekpas mee te nemen?
 
Afhalen en inleveren vanaf 18 mei

De gereserveerde werken liggen dan vanaf maandag 18 mei twee weken voor je klaar bij de vestiging van je keuze. Ook kun je dan weer boeken inleveren. Staat er een rij? Kom dan op een ander moment terug, de bibliotheken hebben ruime openingstijden.

Omdat onze vestingen allemaal verschillend zijn, kunnen de maatregelen en spelregels van de Afhaalbieb per vestiging verschillen. Kijk daarom eerst op onze website voor openingstijden en het inleveren van materialen.

Zelf boeken uitkiezen vanaf 2 juni
De dag na Pinksteren, dinsdag 2 juni, mag je onder bepaalde voorwaarden zelf weer boeken in de vestigingen opzoeken. Over de openingstijden en verdere details lees je de komende tijd meer op onze website.

Deze diensten zijn alleen mogelijk als we ons met z’n allen houden aan de regels van het RIVM. Veiligheid staat voorop. Wij zorgen voor jouw veiligheid, maar ook voor de gezondheid van onze medewerkers.

Contact
Heb je een vraag? Kijk dan eerst of die met het antwoord staat bij de veelgestelde vragen op onze website. Staat je vraag er niet tussen? Bel Bibliotheek Noordwest Veluwe dan maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur op 085 273 3575. Je kunt ons je vraag ook stellen via sociale media of door een e-mail te sturen naar info@bibliotheeknwveluwe.nl.

Online Bibliotheek
Kun je niet wachten met het lezen van boeken? Ook online bieden we diverse diensten aan voor leden én niet-leden. Leen bijvoorbeeld e-books via de ThuisBieb of kies voor een luisterboek via de LuisterBieb.